Total nedtur på Als: Topholdet fra Give smed sejren i 5. minuts overtid

Sønderjyder er normalt flinke folk, men denne lørdag glemte Egenspillerne gæstfriheden, da Gives jyllandsseriehold var på besøg. For langt inde i overtiden stjal hjemmeholdet sejren fra Give, da de scorede til 1-1 i det 95. minut. Dermed var der dømt bitter bustur hjem for topholdet fra Give. Sidst i artiklen kan du så læse om en paradoks situation i klubben!

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det var rækkens duks, der lørdag eftermiddag havde taget bussen til Nordborg på Als for at dyste mod rækkens nr. 6 fra Egen. Give havde vundet det omvendte indbyrdes opgør tilbage i august med 2-0 i Give, men allerede dengang karakteriserede Gives træner Kasper Bach-Jensen Egen som et af rækkens bedst spillende fodboldhold – og som et hold, der er svær at besejre.

Sådan blev det også denne lørdag eftermiddag, hvor det gæstende tophold fik noget af en mental mavepumper at køre hjem på. Og det var ifølge Kasper Bach-Jensen ikke kun Egen, der havde aktier i den for Give bitre udgang på kampen.

-Nu risikerer jeg jo at komme til at lyde som en gammel sur og bitter mand, men at vi ikke herfra med 3 points og en 1-0 sejr, hænger sammen med en dårlig og inkonsekvent dommerpræstation. Der bliver efter 95 minutter dømt et forkert frispark til Egen, og det scorer de på – og kort forinden havde vi fået at vide, at der kun skulle spilles 94 minutter. Men dommeren fandt altså noget ekstra tid samt et forket dømt frispark, og så stod der 1-1. Nøj, hvor var det bare bittert, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

- Egen det bedste hold vi har mødt

Han kunne se sit hold spille i undertal i 1. halvleg i 20 minutter efter to gule kort til henholdsvis Mathias Mortensen og Jonas Østergaard.

-Det ene gule kort var ok, men det andet var helt ved siden. Og så giver dommeren to Egenspillere to henstillinger efter situationer, der klart var til gult, så der manglede helt klart noget konsekvens og en klar linje fra dommernes side.

Angriber Kristoffer Larsen, der pt. er i sit livs målform, bragte Give foran 1-0 i det 68. minut på et hovedstød på forreste stolpe på indlæg fra Jonas Østergaard. Og alt pegede i retning af en sejr til Give.

-Der er lidt tilløb fra vores side til et mål mere, og derudover er vi i rigtig fin kont5il i hele 2. halvleg, selvom vi møder et rigtig godt Egenhold. Det er det bedste hold, vi har mødt, og det er mig en gåde, at de ligger og kæmper med omkring nedrykningen. Vi gør til gengæld alt perfekt i 2. halvleg – og så var det så det hele væltede alligevel til sidst, lyder det fra Givetræneren med ærgrelse i stemmen.

- Har oprykningen i ene hænder

Han har ros til sine tre spillere i bagkæden Kasper Larsen, Jeppe Jørgensen og Mathias Mortensen samt de to slidstærke gutter på central midt Magnus Bitsch og Peter Christensen, ligesom der også er lidt ekstra i posen med lørdagsros til Simon Vilstrup, der da også blev kåret til Man of the Match efter en overbevisende indsats.

-I dag er der i alt 9 spillere, der får stemmer, og det vidner jo om, at  vi i dag leverede en fin holdindsats, hvilket også var tilfældet. Med det ene point her i dag beholder vi 1. pladsen i rækken, og vi har det i egne hænder at fastholde 1.pladsen. Nu handler det om at stå knivskarpe til næste lørdags kamp på hjemmebane mod Odder. Vinder vi den kamp, og det skal vi, så ser det godt ud, konstaterer Kasper Bach-Jensen.

Til denne dyst, lørdag den 19. oktober klokken 13.00, vil der før kick-off blive søsat en markering af hele 3 jubilarer: Malthe Debel Pedersen og Victor Snoghøj for 50 kampe samt Jeppe Jørgensen for 100 kampe.

Krise i seniorafdelingen på trods af 1. holdets succes

Så kommer vi til den mere trælse fortælling om seniorafdelingen og U 19 i Give Fremad. For klubben mangler simpelthen lige pludselig spillere til både 2. holdet i serie 2, 3. holdet i serie 4 og U19-holdet.

I denne weekend kunne man således ikke stille hold i hverken serie 2, serie 4 og i U19, og det er ydermere således, at serie 2 har meldt sfbud til 4 ud f de seneste 5 kampe, serie 4 har meldt fra til 2 af de sidste 3 kampe, og U19 har meldt fra til 2 ud af de sidste 3 kampe.

Det sker på baggrund af, at alle tre hold er løbet ind i nogle store nederlag - og at spillerne øjensynligt har mistet modet og dermed lysten til at stille op for klubben. En trist udvikling må man sige! Avisen har talt med Give Fremads formand Anders Kristensen, og dette interview kan du læse her i avisen . Klik her og læs interviewet med Anders Kristensen.

Herunder kan du se stillingen samt kampprogrammet for de sidste to runder i jyllandsserien.