Holdene melder afbud på stribe: Store udfordringer i Give Fremads seniorafdeling

Give Fremads seniorafdeling er havnet i en meget paradoks situation. På den ene side shiner klubbens 1. hold i jyllandsserie 2 og ligner en oprykker, men på den anden side har klubbens 2. hold i serie 2 og 3. hold i serie 4 kæmpestore udfordringer med at stille hold. Sammenlagt har de to hold meldt afbud til 6 kampe. Avisen har i den anledning talt med klubbens formand Anders Kristensen, der kalder situationen dybt frustrerende.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FORENINGSLIV: Fortællingen om Give Fremads seniorafdeling på herresiden har de sidste 2-3 år været en positiv en af slagsen med flere flotte sportslige historiske resultater og masser af spillere i trupperne.

Men ved indgangen til efterårssæsonen her i 2024 begyndte der at opstå problemer. Her skal vi lige varedeklarere, at problemerne ligger omkring 2. og 3. holdet i serie 2 og serie 4. Klubbens 1. hold i jyllandsserien har fundet flot fodfæste efter sidste års nedrykning og har sat kurs mod en hurtig tilbagevenden til jyllandsserie 1.

En skæv udvikling der slet ikke passer til klubbens dna

Helt faktuelt har serie 2-holdet meldt afbud til 4 ud af de seneste 5 kampe, serie-holdet har meldt fra til 2 ud af de 3 seneste og kigger vi ned i den gruppe, hvorfra seniorafdelingen har rekrutteret spillere til serie 2 og serie 5, nemlig U 19, s ser vi, at holdet har meldt fra til 2 ud f de seneste 3 kampe.

Det er i alt 8 afbud til kampe fra disse 3 hold. En udvikling der på ingen måde klæder en ellers velanskrevet klub som Give Fremad. Avisen har talt med klubben formand, Anders Kristensen, der da også er frustreret over denne mærkværdige udvikling.

Derfor er det gået galt

Anders har nogle bud på, hvorfor, det er gået som det er, og dem blotlægger han her.

-Først skal vi kigge indad i bestyrelsen og erkende, at det tog for lang tid for at kunne melde ud, hvem der skulle være ny træner på 2. holdet efter at Brian Sølund og Flemming Duus var stoppet. Vi mistede godt og vel en håndfuld spillere fra serie 2-holdet til andre klubber, inden vi kunne melde ud, at Torben Kristensen var holdets nye træner.

-Dernæst må vi nok bare erkende, at vi står med en ny generation af spillere, der udfordrer os, fordi de ikke prioriterer fodbolden og træningen ret højt. Det har simpelthen medført en alt for dårlig opbakning til træning for 2. og 3.-holdet. Der har så også omkring trup 2 været utilfredshed over, at 1. holdet vil stille med det bedste hold og nogle gange har udtaget spillere, der ikke træner ret meget. Det har kostet noget motivation hos nogle spillere i forhold til at gå til træning, forklarer Anders.

Give Fremads formand Anders Kristensen er ligesom resten af klubben frustreret over de mange afbud fra 2. og 3. holdet i seniorafdelingen. Tirsdag den 15. oktober indkaldes der til krisemøde med trænere og spillerudvalg for at få talt ud om problemerne. Foto: Jim Hoff

- Naivt at tro vi kunne bære tre seniorhold

Han oplyser også, at man i bestyrelsen er kommet til den konklusion, at det nok var naivt at klubben gik ind til efterårssæsonen med 3 seniorhold.

-Det har vist sig ikke a holde vand. Vi gjorde det jo fordi, vi kunne se en stor flok på omkring 25 U19-spillere, der kunne hjælpe på seniorholdene, men det projekt fungerede ikke. Mange af U19-spillerne føler sig slet ikke klar til at komme op og spille serie 2, og her fik mange af dem nok, da en stor håndfuld af dem var med til at tabe 18-0 til Hedensted. Dette voldsomme nederlag har virkelig sat sine spor blandt de unge spillere, og det har også sat sine spor på træningsindsatsen.

Ret beset skulle man have trukket serie 2-holdet, men det må man ikke. Man skal altid trække det lavest rangerende hold, så derfor kører dilemmaet videre. I denne weekend her toppede det hele, idet serie 2, serie 4 og U19 meldte afbud til deres respektive kampe.

Det ser ret mystisk ud, når man tilbage i august godt kunne finde spillere nok til 4 hold med 13-14 spillere på hvert holdkort. I denne weekend kunne man kun finde 14 spillere til JS-holdets kamp i Egen. Hvor er de sidste 40 spillere lige blevet af? De er vel næppe skadet alle sammen!

Krisemøde tirsdag den 15. oktober

Anders Kristensen fortæller, at man i klubben har holdt møder med spillerne og trænerne, og der er også nedsat et spillerudvalg.

-På tirsdag holder vi et nyt møde med alle trænerne og spillerudvalget, og her skal vi altså virkelig til bunds i det her. Det er da muligt, at vi bliver nødt til at tale dunder, men frem for alt, skal vi have løst det her problem. Alle udfordringer skal vendes og drejes. Nu er der heldigvis kun 2 kampe tilbage for holdene, men vi skal altså ikke slutte sæsonen af på denne her måde og slæbe problemerne med over i næste sæson.

-Vi kan godt se, at 2. holdet og 3. holdet rykker ned i år, og næste sæson vil vi kun stille med to seniorhold, altså et serie 3 hold og et jyllandsseriehold. Vi vælger at lukke 3. holdet, og så giver det også mere luft til U19-holdet, som godt kan være med rent sportsligt på serie 3. når de skal hjælpe til der. Det er en frustrerende tid lige nu for klubben at skulle melde afbud til så mange kampe, og vi bruger mange ressourcer på det her, men jeg håber vi får det løst i god ro og orden og kan gå ind til næste sæson med positive takter, lyder det fra klubformanden.