Hattrick af Kris: Give henter 3 tiltrængte points i vanvittig målrig affære i Odder

Give Fremads jyllandsserie 1-mandskab havde fået indstillet kanonerne, da de grønne onsdag trak sig tilbage som sejrherrer i en målrig fodboldkrig, hvor målene haglede ind i begge ender af banen. 10 mål fik vi at varme os på, og da gæsterne scorede de 6 af dem, var der tre points med hjem i tasken til Give.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Gives jyllandsserie 1-hold fordoblede onsdag aften pointhøsten og landede en tiltrængt og nødvendig sejr op udebane over Odder. Det var rækkens nr. 7 og 8, der tørnede sammen, Odder med 1 point for 6 kampe og Give med 3 points for 6 kampe. Altså tæt på en sæsondefinerende dyst for begge hold i forhold til at få hagen op på den anden side af nedrykningsstregen.

Og det blev en vanvittig kamp med i alt 10 scoringer, og med en opsigtsvækkende 6-2 pauseføring til gæsterne fra Give. Det blev også en dyst, hvor Gives hvirvelvind af en angriber Kris(toffer) Larsen i den grad foldede talentet ud og scorede hattrick i en hæsblæsende 1. halvleg.

Foran 2-0 efter 8 minutter

-Det var underlig kamp. Vi fører 2-0 efter 8. minutter, og 4 minutter senere står der så 2-2, hvor Odders store gutter blandt andet var giftige på hjørnespark.7 minutter efter bringer Kris os foran 3-2, og så er det vores giftige angrebstrio, der for alvor træder i karakter og viser deres høje klasse i omstillingsspillet. Det var næsten lige meget, hvor svære bolde de fik at arbejde med, så skabte de enten mål eller farlige situationer ud af det, fortæller cheftræner Kasper Bach-Jensen, der kunne se Jakob Kristensen gøre det til 4-2 i det 36. minut, mens Magnus Bitsch øgede til 5-2 i det 43 minut, inden dagens mand i skysovs, Kris Larsen fuldendte sit hattrick og scorede til 6-2 i det 45. minut.

Med en ’stensikker’ 6-2 føring kunne Give så gå i kabinen og puste lidt ud efter en vanvittig men også flot 1. halvleg.

Blev lidt for nervepirrende i 2. halvleg

-I pausen aftalt vi, at vi skulle sikre os, at Odder ikke kom hurtigt på 6-3 og dermed fik lidt kunstig åndedræt. Men så gik det hverken værre eller bedre end, at de får scoret til 6-3 på et træls langskud i det 48. minut. De kommer så på 6-4 i det 71. minut efter et indlæg, så det blev lidt for nervepirrende. Vi får dog også produceret nogle store chancer, vi ikke får prikket ind, og det hele var lidt usikkert, når fik dødbolde og indlæg, da de virkelig har en god håndfuld store folk. Så der var nok at se til i luftkrigen for Kasper Larsen og Mathias Bargmann i det centrale forsvar, fortæller Kasper Bach-Jensen.

Han skiftede Mikkel Gejl, Pelle Rasmussen og Frederik Lyhne ind i stedet for Kris Larsen, Magnus Bitsch og Mathias Thychosen, og de tre indhoppere får alle ros af deres coach for at komme ind og levere den af træneren bestilte vare. Magnus Bitsch bliver også konverteret til midtbane spiller, en opgave han ifølge Givetræneren løste til ug.

Det blev lidt for nervepirrende for Kasper Bach-Jensens smag, da Odder kom på 6-4 midt i 2. halvleg. Foto: Jim Hoff

’Vi ved, at vi godt kan være med her’

-Fedt med en sejr og 3 points. Det var vigtigt, men når det er sagt, så skal vi arbejde med at blive bedre til at lukke af og lukke færre mål ind. Det generer mig. Det ærgrer mig kolossalt, at vi lukker 4 mål ind. Generelt skal vi forbedre os i begge ender af banen. Nu er vi halvvejs i sæsonen, har mødt alle hold og har lært niveauet i rækken.

-Vi har i Jakob Kristensen rækkens topscorer, vi er det holde der har scoret 2. flest mål i rækken, og vi har en fornemmelse af, at vi godt kan være med, og at vi faktisk kan slå alle hold i rækken, hvis vi giver den en skalle og finder den rigtige Giveånd frem. Jeg synes, det peger fremad for os, så jeg er meget fortrøstningsfuld, lyder det fra en glad Givetræner.

Give spiller igen allerede lørdag den 11.5 klokken 11.00 på udebane mod rækkens nr. 2 fra ASA Aarhus, og her har de grønne revanche til Give efter 1-3 nederlaget i sæsonpremieren.

Bonusinfo: Give måtte stille til kamp uden den stærke midtbanespiller Jeppe Jørgensen, der er ude med en fiber i læggen. Pt. ligner det en kamp mellem Odder, Give og Kolding B. at fordele de to direkte nedrykningspladser, og her har Give slået såvel Kolding som Odder.

Kristoffer (Kris) Larsen blev Gives Man of The Match, hvor han brillerede med et vaskeægte hattrick i 1. halvleg. Foto: Jim Hoff