Gavebod fra Bramming og Egen: Give stadig nr. 1 efter 4-3 nederlag til Odder

Der findes dårlige starter, og så findes der katastrofale starter på en fodboldkamp, og det Give Fremads JS-hold løb ind lørdag eftermiddag var i den sidste kategori. Bagud 0-3 efter 10 minutter som potentiel oprykningskandidat mod et hold, der kæmper mod nedrykning. Det var virkelig skidt, men det blev dog bedre. Ikke mindst takket være det, der skete på to andre stadions.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Give Fremad kunne faktisk have fejret oprykning til JS 1 i dag. Men det skete ikke, og det skyldes udelukkende en svag indsats mod Odder, der især i kampens første 15 minutter fik alt for let spil og som på den konto bragte sig foran 1-0 i det 2 minut, 2-0 i det 7. minut og 3-0 i det 10. minut. Og nej, det var ikke en håndboldkamp.

3 skud på mål, 3 mål til Odder – og så lugtede det ikke ligefrem af oprykningschampagne og guldparykker på Give Stadion. Denne mentale og sportslige mavepumper i Joe Frazier-klassen fik Givetræner Kasper Bach-Jensen til at reagere i det 18. minut, hvor den ellers i ugen op til kampen sygdomsramte Jeppe Jørgensen kom på banen i stedet for Simon Vilstrup – en holdtaktisk manøvre, der skulle give hjemmeholdet overtag på midtbanen mod et sprudlende og flot fightende Odderhold, der naturligvis kørte oppe på de høje adrenalinnagler efter en 3-0 føring efter 10 minutter.

2 kæmpechancer lige efter pausen

Gives spil med bolden blev bedre, men der var stadig for mange tekniske fejl med bolden og i afleveringsspillet, og Odder stod samtidig godt på banen, arbejdede stenhårdt og havde en fremragende keeper i Chris Behrendt.

Det blev ved 3-0 ved pausen, selv om bare en enkelt pind havde gjort godt for Give at gå i kabinen med.

Give stillede i 2. halvleg op i en 3-4-3 og havde til hensigt at komme frem og stresse/presse Odder i deres opspil. Efter 4 minutters spil fik Give et hjørnespark, og det kaste to store muligheder for scoring af sig, men begge gange stod Odder-keeperen i vejen med fantastiske redninger, på det man vil kalde 100 procents målchancer.

Jonas Østergaard scorer her på et godt skud til 1-4. Og så kom der liv i kampen. Foto: Jim Hoff

Pres og stress

Når man som Give er nede 0-3, spiller man sjælden frigjort. Man får travlt, man er stresset, og det influerer naturligvis på kvaliteten af spillet, især når man ikke får noget ud af anstrengelserne. Og så kom næste mentale nedtur, da Odder i det 60. minut meget let kunne brodere sig gennem Gives defensiv og score til 4-0.

Prøv at være på vej op ad Alpe D’Huez. Du ligger til at vinde etapen, og så punkterer din cykel 2 kilometer før stregen. Du tager cyklen på nakken og sprinter, men 200 meter før toppen får du så en fiber. Det var her Give var rent mentalt.

Men sandelig om ikke fiberen gik over, cyklen fik et nyt dæk, da Jonas Østergaard kanonerede et langskud i mål i det 64. minut. Den scoring tændte lidt lys over stadion. Og så kom Mathias Thychosen på banen i det 68. minut – og det skulle vise sig at være en ladt revolver med det rigtige krudt i kammeret.

Utrolig tæt på 4-4 i sidste minut

Først reducerede han til 2-4 i det 79. minut på ihærdigt arbejde i feltet, og i det 90. minut sendte han et drøn afsted mod mål, der via Kristoffer Larsen endte i nettet. 3-4 med fem minutter hjem. Måske der lå et lille mirakel og lurede?

Det var godt nok tæt på 4-4. For i det 94. minut vippede Kristoffer Larsen Jonas Østergaard fri på frispark lige foran feltet, og ’Ø’ flugtede med hele skudstyrken til kuglen, der havde taget retning mod det enen målhjørne, det havde desværre også Odder-keeperen, der på mirakuløs vis clearede bolden – og så kunne gæsterne juble over en sejr på udebane mod rækkens nr. 1.

Samtidig med denne nedtur på Waldstadion blev der holdt ivrigt øje med kampen mellem Bramming-Sædding/Guldager og Egen-Aabenraa, og da de begge endte 0-0 kunne Give på mirakuløs vis beholde 1. pladsen i rækken inden sidste spillerunde, hvor Give søndag skal til Sædding/Guldager, der indtager rækkens 3. plads.

Her er det 100-kamps jubilaren Jeppe Jørgensen der er meget tæt på at bryde igennem Odders forsvar. Foto: Jim Hoff

Givetræner: Pinlige 10 minutter

Givetræner Kasper Bach-Jensen var klar i mælet efter nederlaget.

-Vi leverer en pinlig indsats i de første 10 minutter. Vi begår fejl på fejl, rammer ikke hinanden i opspillet, og vores pres sidder slet ikke godt nok, så det var virkelig skuffende. Der er en del på holdet, der har en decideret dårlig dag i dag, og det koster os.

-Efter vi kommer bagud med 4-0 bliver det noget bedre, og vi får produceret chancer nok til i hvert fald at få uafgjort, måske endda til at vinde. Men Odders keeper spiller en brandkamp, så det eneste vi kan trøste os med, er at vi stadig ligger nr. 1 og har det i egne hænder i Sædding/Guldager på søndag – og der skal vi dælme baren være klar fra start, pointerer Kasper Bach-Jensen.

Her er det Gives angriber Kristoffer Larsen, der efter 48 minutter er meget tæt på at score for Give, mem igen vra Odders keeper i vejen. Foto: Jim Hoff

Oddertræner: Vi havde læst på lektien

Odders træner Rasmus Leth var naturligvis jublende glad fort sejren, selv om han da lige skule have rystet den lidt for spændende slutfase af sig.

-Vi leverer en rigtig flot indsats i dag, og vi vinder alt i alt fortjent – selvom vi mangler 3-4 af vores faste spillere. Vi havde læst Give godt, vi vidste at de ville etablere det meste af deres angrebsspil via Kristoffer Larsen, så ham holdt vi ekstra øje med og havde stort fokus på at stække ham så hurtigt som muligt, når han fik bolden.

-Og så gør Oliver og Ahmed det bare supergodt på midtbanen i dag, ligesom vores keeper Chris leverer på højt niveau, konstaterer Rasmus Leth, der med sejren i Give kan se sit hold kravle fri af nedrykningsstregen.

Scenariet for sidste spillerunde er ret let: Hvis Give vinder i Sædding, så bliver de nr. 1 og rykker direkte op i JS 1.Og det er nok påkrævet, idet nr. 2 fra Aabenraa har en hjemmekamp mod FC Sønderborg, der er definitivt rykket ned.

Topstillingen kan du se på DBU’s stilling herunder.