
Velbesøgt spinnings-event hos Kom og Træn udmøntede sig i flot beløb til ’Børn og Unge i Sorg’
En række gode lokale spinningsentusiaster var lørdag formiddag involveret i et velgørende arrangement, hvor det var Team Børn Unge & Sorg – Trekanten med lokale Laust Henrik Nielsen som tovholder, der stod som arrangører. Læs her både om selve eventen og Lausts personlige motiver for at gå ind i dette fine velgørenhedsarbejde.
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
SPORT og VELGØRENHED: Vi har tidligere præsenteret Team Børn og Unge i Sorg Trekanten her i spalterne (læs linket under denne artikel), og lørdag den 1. marts var de velgørende cykelryttere igen i Give. Denne gang var dog ikke for at køre en frisk ’Tour de Give’ på omegnens biveje, men derimod stod der spinning på programmet.
Det var Kom og Træn, der venligt og uden beregning lagde lokale og cykler til – og det endda på centerets 1-års fødselsdag, så derfor var der pyntet op med dannebrogsflag, godt humør og gratis kaffe. Claus Bjerre var på plads med lys og lyd, så det var et rigtig fint og prof setup, der mødte spinningsfolket denne dag.
4 timer på sadlen med godt formål
Selve spinningseventen handlede ikke kun om motion og godt samvær. Det handlede også om at samle penge ind til ”Børn og Unge i Sorg”, som er en del af det Nationale Sorgcenter. Her hjælper man børn og unge, som er sorgramte og muligvis også traumatiserede i forbindelse med sygdom og dødsfald i den nærmeste familie.
Team Børn Unge & Sorg – Trekanten havde lånt spinningslokalet og de 18 cykler i 4 timer, og der blev kørt 4 heats, hver af en times varighed. Deltagerne havde købt sig med på turene, og det kostede 125 kr. pr. time – og så var der rabat, for hvis man lige tog alle 4 timer med, så hed prisen 400 kroner.
Det oplyser Laust Henrik Nielsen, velkendt motionscykelrytter fra Give Cykelklub og medlem af Team Børn og Unge i Sorg – Trekanten. Det var ham, der på dagen stod som tovholder på dette fine projekt, og han var da også oppe på jernhesten i heat 2,3 og 4.
Laust Henrik Nielsen byder i den velkendte cykeldragt for Give Cykelklub velkommen til 1. heat, mens dagens lyd/lysmand, Claus Bjerre, ser til i baggrunden. Foto: Jim Hoff
Tæt samarbejde med Det Nationale Sorgcenter
Avisens udsendte fik en snak med Laust og hans makker fra Team Børn og Unge i Sorg – Trekanten, Michael Grundholm, fra Vejle.
- Vi kombinerer som sagt vores passion for cykling med velgørenhedsarbejde, og hen over året afvikler vi forskellige events, hvor vi samler penge ind til det gode formål. Hvor pengene går til det Nationale Sorgcenters koncept omkring Børn og Unge i sorg. Vi starter udendørssæsonen op den 22. marts, hvor vi for alvor skal ud og få nogle kilometer i benene, inden vi drager til Italien senere i år, fortæller Laust og Michael.
På landsplan er der 94 ryttere, der kører for Børn og Unge i Sorg, og på Team Trekanten er der 22 ryttere, der tramper i pedalerne for den gode sag. Dermed er man et af de største hold i Danmark, der bakker op om konceptet.
Står bag ’Danmarks Smukkeste Cykelløb’
Apropos opbakning, så kunne Laust fortælle, at man netop har landet KT Erhvervsbyg og Stark Give som sponsorer – og det vil man rent visuelt også kunne se, når holdet snart tørner ud i deres nye cykeldragter. Dem kan man også se, når klubben den 14. juni afvikler Tour de Trekanten.
- Vi kalder det for Danmarks Smukkeste Cykelløb, grundet den smukke og enestående natur, løbet køres i. Der vil være tre gode, udfordrende ruter, og ruterne er lagt således, at alle kan være med: 25 km for hele familien, 75 km for den ihærdige, og 128 km for den seje. Løbet er støttet af Middelfart Sparekasse, hvor alt overskud går til at hjælpe børn og unge i sorg.
- Vi regner med cirka 300 deltagere, og der vil være festlig musik, pastaparty og pølser på grillen, så vi kan få en rigtig folkefest i den gode sags tjeneste, hvor vi vil kunne samle en rigtig pæn sum penge ind, hvor pengene går direkte til det gode formål, fortæller Laust og Michael.
Taknemmelige for stærk lokal opbakning
Hen over foråret er der planlagt en række såkaldte ’røde træninger’, hvor samtlige medlemmer skal møde op. Her bliver formen testet, så man kan se, om alle er i form og klar til resten af årets sociale og velgørende anstrengelser på racercyklen.
- Derudover har vi som minimum to faste ugentlige træninger, som vi kører forskellige steder her i trekantsområdet. Selvfølgelig handler det om god motion, om at være i god form, men vi er et socialt hold, hvor vi venter på hinanden – alle kommer med hjem, sådan er det, pointerer Michael og Laust.
De sender begge to både thumbs up og skulderklap til de folk fra Give og omegn, der denne lørdag hopper på cyklen i den gode sags tjeneste, ligesom der også er high fives til lyseksperten Claus Bjerre og Kom og Træn for deres store samarbejdsvilje.
- Der er virkelig fedt og rørende med så flot en lokal opbakning til vores event her i dag, konstaterer de to herrer med store smil. Og så går den ikke længere – no more talking, for nu skal Laust til at gøre klar til hele 3 timer, altså 3 heats, som både landevejs- og bjergrytter i det fine spinningslokale.
Der var sørget for fine forsyninger til cykeltropperne, så de kunne holde kaloriebalancen undet den fine spoinnings-event hos Kom og Træn. Foto: Jim Hoff
Selv ramt af tung sorg
Og nu er vi ved Laust, så kunne det være interessant at finde ud af, hvad det er, der driver ham i forbindelse med hans fine engagement i den gode sags tjeneste. Og her kommer vi helt ind i det personlige maskinrum.
- Jeg har selv oplevet at blive ramt af sorg i forbindelse med min mors død. Jeg var blot 31 år, da jeg mistede min mor, så det var virkelig et chok. Inden hun døde, havde vi 5-7 år, hvor hun var hårdt ramt af sygdom, så det var en hård og sorgfuld tid. Jeg blev virkelig hårdt ramt, og den dag i dag kan jeg stadig mærke sorgen fra dengang. Det sidder bare dybt i kroppen og sjælen, og ud fra mine egne erfaringer kan jeg sagtens se, at det virkelig er vigtigt, at man er obs på børn og unge i sorg – og at man aktivt gør noget for de personer, der er ramt. Det her er min måde at bearbejde mine egne sorgoplevelser på.
- Da jeg var hårdt ramt, levede vi en tid, hvor det virkelig var tabu at tale om sine følelser, fortæller Laust, der selv i dag som 61-årig kan mærke sorgen komme frem - men også at han kan bruge den som dynamo og som en slags dedikation til sin mor, når han tørner ud i den gode sags tjeneste.
Vigtigt med hurtig hjælp til de sorgramte
- I dag er der virkelig lange ventetider, helt op til halvandet år i det offentlige system, inden de her sorgramte børn/unge kan få hjælp. Det Nationale Sorgcenter har afdelinger i København, Aarhus, Vejle og Odense, hvor man hurtigt kan få hjælp. Og det er det, vores indsamlede penge går til. Jeg har min egen private indsamlingsprofil, som man kan tilgå via min profil på Facebook, og her kan man donere penge direkte til det gode formål.
- Donerer man for eksempel 100 kroner, så giver det et kvarters bistand for en sorgramt hos en psykolog, så intet beløb er for småt - mange bække små, gør en stor å, som man siger, lyder den fine pointe fra Laust, der også efter eventen var slut med glæde i stemmen kan berette om en helt forrygende dag.