Tiden flyver – 1 år siden indvielsen  af det nye idrætscenter

Foto: Det var en stor dag for Give, da det nye idrætscenter blev indviet – med snoreklip fra en række foreningsfolk og politikere. Foto: Jim Hoff

Den 2. marts markerer en milepæl, for det er præcist ét år siden, Give Idrætscenter åbnede dørene for første gang. En uforglemmelig dag, hvor over 1.000 mennesker trådte ind i byens nye idrætscenter. Men hvordan står vi i dag, et år efter den festlige indvielse? Centerleder Martin Schmidt har delt nogle tanker med os.

Af Martin Schmidt – centerleder GISK

Overvældende efterspørgsel  

Helt overordnet, kan vi næsten ikke få armene ned over vores nye rammer. "Efter at have 'kørt' et helt kalenderår igennem, kan vi konstatere, at livet her pulserer som aldrig før. Behovet for plads og aktivitet har aldrig været større, og jeg vil sige, at alle foreninger – uanset hvor de holder til – har oplevet et løft i deres aktiviteter."

Med mere end 250.000 besøgende det seneste år, ja så har centret været omdrejningspunktet for både aktive udøvere, tilskuere og gæster til alt lige fra korarrangementer, podekurser, arrangementer for bostederne mm.

De nye rammer har også givet plads til, at dagplejen, børnehaver og bostederne har fået deres gang i huset, ligesom Firkløverskolen også har fået et markant løft på idrætstilbud.

Men der er jo også altid en bagside af medaljen, parkoksalt nok, ja så har vi så meget aktivitet, at vores aktivitetsbaserede tilskud er maxet ud. Så jo mere aktivitet vi har, jo mindre vil vores timebetaling faktisk være. Dette tvinger os til at tænke kreativt og kommercielt for at understøtte den nødvendige drift. Foreningslivet, skolerne og daginstitutionerne skaber en fantastisk dynamik, men vi må finde smartere løsninger for at få økonomien til at hænge sammen.

Et Idrætscenter i Udvikling  

Daglige brugere har nok bemærket, at vi ikke er helt i mål. Udenfor er parkeringskapaciteten ofte sprængt, især under kampe og stævner. Her er vi afhængige af politisk velvilje for at finde løsninger. Samtidig skal vi have lavet en bedre plan for, hvordan vi får skabt forbindelse mellem idrætscentret og kunstgræsanlægget – Superbrugsen Arena. Men også her er vi afhængige af politisk hjælp.

Indvendigt tog vi et valg i byggeprocessen. Køkkenet skal flyttes fra dets nuværende placering og ind i hjerterummet mellem Danbolighallen og Vestjysk Bank Arena. Det skal det for at skabe hjerterummet, men også for at skabe bedre rammer for at kunne servicere de brugere, der kommer her. Og det er vi desværre ikke nået i mål med finansieringen omkring. De indsamlede midler blev brugt på at skabe flest mulige m2 til idræt og fællesskaber.

Og her led vores café så under det. Var det et korrekt valg, tja, det kan man jo altid diskutere, men vi havde svært ved at se motoriksalen, hallen eller fitness være mindre, ligesom vi heller ikke kunne se os i, at antallet af omklædnings- eller toiletfaciliteter kunne skæres væk. Men vi arbejder på højtryk for at finde løsninger.

Fotos: Jim Hoff

Udvikling koster  

Det er vel næppe gået nogens næse forbi, at vi lokalt har samlet midler ind til det nye idrætscenter, men hvorfor er det nu lige, at byens foreninger sammen med GISK fortsat indsamler pant og laver aktiviteter for at indsamle midler?

Først og fremmest handler det om, at foreningslivet bandt sig for et beløb til udvidelsen. Det nåede vi ikke i mål med at samle ind. Derfor kom foreningslivet med nogle midler til opførelsen. Det er blandt andet det, vi samler ind til, at de nu kan få retur igen.

Samtidig har vi jo også tanker og planer for den videre udvikling af alle vores idrætsfaciliteter. Både i Give Idrætscenter og i Ikær Hallen. Og med en stram driftsøkonomi, ja så er der ikke sådan lige midler til opsparing til udvikling.

Derfor vil man fortsat se, at foreningslivet sammen med GISK vil skabe aktiviteter, som genererer penge til udvikling af byens idræts- og kulturfaciliteter. Aktiviteter som fyrværkerisalg, pantindsamling, foredrag og andre aktiviteter. Vi er dybt taknemmelige for, at der fortsat er mennesker, der vælger at støtte op omkring de her aktiviteter.

Fotos: Jim Hoff

Hvad byder fremtiden på?  

Ja, først og fremmest skal vi være færdige med de projekter, vi har sat i søen. Vi skal have flyttet cafeteriet og skabt en god sammenhæng imellem vores indendørs og udendørs faciliteter. Sideløbende, ja så handler det rigtig meget om at få udnyttet alle vores faciliteter bedst muligt.

Ledig kapacitet er ikke noget, vi har været vant til at have, men det har vi lidt af nu. Så måske firmaidræt er noget, vi skal til at vænne os til i Give, Pay & Play-tider i hallen er også noget, der vil være muligt, når træningstiderne til foreningslivet er fordelt til den kommende sæson.

Og ja, så afventer vi jo i spænding, de her boldbaner, skal de flyttes, eller skal de blive. Det har jo lidt indflydelse, både for os som faciliteter og i høj grad også for byens foreninger.

Men en ting er sikkert, det første år i de nye rammer har været fyldt med idræts- og fællesskaber i alle afskygninger. Og det vil fortsat være en af vores vigtigste opgaver at sørge for, at rammerne til disse fællesskaber er tidssvarende og i konstant udvikling. Vi skal være bedre i morgen, end vi har været det i dag.

 

Foto 2: Centerleder Martin Schmidt og daværende GISK-formand Christian var i topform, da det nye idrætscenter blev indviet i 20243. Foto: Jim Hoff

Andre læser

GISK i gavehumør: Den nye SFO på Ikær bliver næsten dobbelt så stor som oprindelig planlagt

GISK har brug for dig: Lyst til at gøre en forskel?

GISK i gavehumør: Lokale skoleelever sprang jublende ind i efterårsferien

Så er GISK klar til en ny pantrunde