Iderig og kreativ kvinde er ny forpagter af Restaurant Rørbæk Sø
Med kommet af det nye år får vi ikke blot et skifte på kongetronen i Danmark. Også hos Restaurant Rørbæk Sø kommer der til at ske et tronskifte, idet Annette Mortensen pr. 1. januar har overtaget forpagtningen efter Marie og Jan Meyland. Og det er en iderig og kreativ pige, der nu står i spidsen for restauranten med den helt fantastiske beliggenhed i det naturskønne område
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
ERHVERV: Man finder vel næppe en restaurant, der ligger i smukkere omgivelser end Restaurant Rørbæk Sø. Højt beliggende med en unik udsigt over Rørbæk Sø og det smukke skovområde, der omkranser søen, har stedet været noget af en perle og et naturligt samlingssted for middagsselskaber, fester, danseaftner, dansktopballer og frokostarrangementer ved diverse højtider, siden stedet åbnede som sommerpavillon helt tilbage i 1935.
Det er dette sted med, al dets charme og potentielle muligheder, som Annette Mortensen fra Grindsted fik øje på, da det i oktober 2023 blev bekendtgjort, at daværende forpagter Marie Meyland og hendes mand ikke ville fortsætte forpagtningen.
-Jeg kan som person rigtig godt lide, at der sker noget hele tiden. Også gerne noget nyt. Så fungerer jeg bedst, og da jeg så, at det var muligt at forpagte Restaurant Rørbæk Sø, slog jeg til. Her kan jeg se en masse muligheder, og det er med stor respekt for det arbejde, Marie og Jan har udført her, at jeg nu springer ud som forpagter her, siger Annette Mortensen, der oprindeligt er fra Blåhøj, men som nu bor i Grindsted.
Hun forpagter restauranten af Bo Olesen fra Rørbæk Hovedgård Gods, der overtog restauranten tilbage i 2008 fra Kirsten og Kim Storm.
Rørbæk Sø og området omkring Vester Mølle er et særdeles eftertragtet mål for naturelskere, og det er midt i denne perle, vi finder Restautant Rørbæk Sø. Foto:Jim Hoff
Første restaurationsjob som 16-årig på kroen i Blåhøj
Annette har arbejdet med salg, service og sundhed hele sit voksne arbejdsliv i mange forskellige afskygninger. Eksempelvis arbejde hun på sine forældres møbelfabrik ‘KJ Møbler’ frem til år 2000 med administrative opgaver, men kigger vi specifikt på restaurationsbranchen, ‘debuterede’ Annette allerede som 16-årige, da hun her landede sit allerførste job på kroen i Blåhøj.
-Her arbejdede jeg i en del år med en række forskellige opgaver både i køkkenet og ude på gulvet i krostuen. Herefter blev det til to år i England, hvor jeg arbejdede på en pub. Masser af timer til en lille løn, så jeg tog et ekstra job i Nottingham på et hjem for udsatte, hvor jeg var med til at lave mad. Tilbage i Danmark fik jeg ansvaret for bespisningen i en virksomhedskantine. Her udførte jeg også opgaver med salg, service, medarbejderpleje og regnskab - altså en rigtig blækspruttefunktion. Og det er jo nok mig i en nøddeskal at have gang i mange ting, det trives jeg godt med, konstaterer Annette med et stort smil.
Kører videre i Marie Meylands ånd
Hun uddyber efterfølgende replikken om hendes dybe respekt for Marie Meylands arbejde på stedet som forpagter.
-Jeg vil køre stedet her videre i den ånd, som Marie og Jan gjorde det. Mange af de tiltag de indførte vil jeg videreføre, og alene dette steds skønhed og smukke beliggenhed fortjener, at det bliver kørt videre med respekt for historikken, og de ting som andre gode folk her på stedet har leveret, siger Annette og fortsætter.
-Jeg har selv mange ideer med og visioner for stedet, og så skal det jo vise sig, om de alle er lige rentable. Her er jeg som person ret godt til at mærke efter, så jeg får gjort de rigtige ting. Helt overordnet skal Restaurant Rørbæk Sø være et rart sted at være, og der skal skabes en god stemning, så alle føler sig velkommen her.
Bred vifte af tiltag
Kigger vi helt faktuelt på, hvad det er, Annette vil udbyde af services, er hun straks klar med en bred vifte af fine og spændende tiltag – også med rødder i stedets unikke historik.
-Her vil vi komme til at afvikle selskaber, mindehøjtideligheder, fredagsbuffet, lørdagsbøf, søndagsbrunch, kaffebord, pinsebrunch, påskefrokost, julefrokost, konfirmationer, bryllupper og Skt. Hansfest. Så er det mit store håb, at vi senere på året kan komme i gang med at åbne for a la carte menuen torsdag, fredag og lørdag. I forhold til at realisere dette handler det meget om personale, og her følger rigtig mange fra det tidligere personale under Marie og Jan heldigvis med over, heriblandt kokken, fortæller Annette.
Livsstilsjob med stor opbakning fra familien
I medarbejderstaben finder vi en række tjenere og andre gode folk, der kan være med til at køre den fine ånd på stedet videre, og så har Annette den store fordel, at nogle af hendes egne børn også arbejder i branchen og kan assistere både i køkkenet og som tjenere. Derudover er hendes far, Karl, nok det tætteste man kommer på en perfekt jysk udgave af “Meyer” fra Huset på Christianshavn - så alt i alt er der virkelig stor og god opbakning til Annettes restaurationsprojekt fra familiens side.
-Hele min store familie bakker op om det her projekt, og jeg vil også gerne understrege, at de mange timer, jeg ved, jeg kommer til at lægge i det her, ikke afskrækker mig. Det her er ikke blot et job, det er en livsstil, og jeg angriber det ud fra mantraet om, at man “er sin egen lykkes smed”. Jeg kigger ind i det projekt med glæde, taknemmelighed, og også lidt angst og frygt, men overordnet set med stor ukuelighed, ikke mindst fordi jeg kender mig selv, og fordi jeg har så godt et bagland. Jeg har gode folk til det hele, til det tekniske, til udenomsarealerne, til salg osv., pointerer Annette og tilføjer:
- Og jeg er sådan indrettet, at jeg gerne udliciterer opgaver til folk, der har de rigtige kompetencer indenfor de forskellige områder. Det handler for mig om at spille mine medarbejdere gode, og det handler om, at vi spiller hinanden gode. Jeg er den der skal hjælpe til lidt over det hele med de evner og kompetencer jeg nu har. For jeg er jo som sagt ganske fortrolig med rollen som blæksprutte, konstaterer Annette med et smil.
Nu med to sommerhuse
Selv om vi kun skriver start januar, er de første ordrer allerede på plads i ordrebogen. Dels har Annette overtaget nogle arrangementer og selskaber fra Marie og Jan Meyland, og dels kan hun her afsløre, at hun den 19. januar starter ud med fredagsbuffet, og at der søndag den 21. januar inviteres til søndagsbrunch.
Derudover kan Annette også her lancere en anden nyhed i konceptet.
-Jeg har lejet to sommerhuse tæt ved søen, og dem vil jeg tilbyde til overnatning ved eksempelvis bryllupper, kæresteweekender og så videre. Med denne her unikke beliggenhed og den fantastiske natur vi er omringet af, er det jo helt oplagt at gøre det til en del af oplevelsen var at besøge Restaurant Rørbæk Sø, siger Annette.
Hun bor som sagt privat i Grindsted, men hun vil få mulighed for at rykke ind i en bolig ved siden af restauranten, hvor hun kan overnatte i forbindelse med større arrangementer.
19. januar starter Annette op med fredagsbuffet efterrfulgt af søndagsbrunch søndag den 21.januar. Foto: Jim Hoff
Kreativ blomsterpige der er vild med børnebørn og ski
Selvom hun nu vil blive en særdeles travl dame, skal der stadigvæk være plads til de ting, der optager Annette rigtig meget. Hun har fem dejlige børnebørn, som naturligvis skal have deres del af hendes kvalitetstid, og så er hun en meget kreativ pige, der elsker at sysle med blandt andet kreativt blomsterarbejde.
Og at hun er en pige, der elsker, at der er gang i den, viser hendes store passion for skisport.
-Jeg er vild med at stå på ski i Østrig og Italien, og det skal der bare blive ved med at være plads til, men lige nu er der dog ikke tid til den slags. Nu handler det om at komme på plads med det hele, få lavet aftaler med leverandører, at blive dus med alt det tekniske og at få flere arrangementer i ordrebogen. Så lige nu er der godt nok masser af gang i den – og ved du hvad, jeg er vild med det. Nu har jeg endelig gået min drøm opfyldt om at have egen restaurant, og det er noget, jeg ser rigtig meget frem til, lyder det med begejstring i stemmen fra egnens nyeste restaurantchef.
Der er i skrivende stund ikke planlagt nogen dato for en åbningsreception, da Annette prioriteter at blive klar og på at få sat godt gang i restauranten. Når tiden er til det, så bliver der naturligvis inviteret ind til reception, så vi alle kan på hilst sagt goddag til den kreative og iderige kvinde, der giver den både som forpagter og helhjertet blæksprutte på en af landets smukkest beliggende restauranter.