FrivilligCenter Give har stort fokus på de unges udfordringer  

Formålet med FrivilligCenter Give er blandt andet at støtte, fremme og koordinere det frivillige sociale arbejde og de frivillige i Give -området samt at informere om frivilligt socialt arbejde. På den konto har foreningen pt. stort fokus på temaerne ”Ung og udfordret” samt ”Bisidderordningen”.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DE FRIVILLIGE: FrivilligCenter Give har just haft årsmøde, hvor foreningens formand Petra Raundahl i sin årsberetning kom ind på en lang række emner og tiltag i regi af foreningen.  

Mange af tiltagene kender vi godt, idet de har været i søen i flere år. Her taler vi om tjenester som Værktøjskassen, mobilhjælp til pc og telefon, besøgstjenesten, vågetjenesten, den frivillige aflastningsordning, madlavning for mænd, herreværelset, telefontjenesten, Sinds onsdagscafé, Grundtvigsk Forum, aktive ældre, Red Barnet og Solsikken for unge mødre.  

Alt dette kan man læse meget mere om på foreningens hjemmeside HER  

Firkløverskolen er informeret om Ung og Udfordret

Petra Raundahl påpeger, at man i år især har ekstra fokus på områderne ”Ung og udfordret” og ”Bisidderordningen”.  

- Lige nu er der fokus på synliggørelse af tilbuddet ”Ung og Udfordret” og ”Bisidderordning”. Pjecer og foldere omkring de her temaer er placeret på strategiske steder, hvor det giver mening, eks. lægehus, plejecentre, bibliotek og sundhedshus. På hjemmesiden ”Aktiv Sammen”, der styres af Vejle Kommunes frivilligkoordinator, ses vores lokale tilbud også, fortæller Petra.  

Hun fortæller, at de såkaldte ’omsorgssamtaler’ med unge, som foreningen har kaldt ”Ung og udfordret”, ikke bliver brugt ret meget.  

- Men vi vil have fokus på denne indsats med profilering også via pressen, da behovet jo helt sikkert ikke er blevet mindre, og ensomhed og mistrivsel blandt unge ikke ser ud til at være et forbigående problem. Der er blevet afholdt et informationsmøde med ledelsen på Firkløverskolen, og vi har desuden været så heldige at få yderligere en kontaktperson til denne opgave. Det er Helle Nørgård, så nu er der to personer på denne opgave, fortæller Petra.  

Helle er klar med voksne ører

Avisen har talt med Helle Nørgaard, der fortæller, at hun i forbindelse med, at hun gik på efterløn, gerne ville levere noget frivilligt arbejde, der giver mening både for hende selv og for andre.  

- Jeg blev så kontaktet af Petra Raundahl, som spurgte, om jeg kunne tænke mig at blive en del af gruppen, som snakker med de unge mennesker, og det ville jeg rigtig gerne. Vi hører så mange steder fra, at unge har det svært i dag, og vores tilbud handler om at tilbyde unge mennesker en snak om svære ting i livet, udfordringer med kedsomhed, venskaber, kærlighed, mobning osv. Går man som ungt menneske rundt med en masse tankemylder, så giver vi mulighed for, at man kan få sagt tingene højt til en neutral person med ’voksne ører’, siger Helle.  

Har tavshedspligt

Hun understreger, at de voksne, man kan samtale med ansigt til ansigt, ikke er professionelle eller tilknyttet det offentlige – og at de har tavshedspligt.  

- Jeg synes jo selv, at jeg er rigtig god til at lytte og spørge ind til tingene. De unge kan også henvende sig anonymt til os, hvor de ikke behøver at udlevere deres navne. De kan bare snakke løs og læsse af, og så skal jeg forsøge at komme med gode råd og vejledning. Det er ikke sikkert, at jeg lige har løsningen på alle problemerne, men mange gange er det vigtigt at få luft for sine frustrationer/udfordringer og at få sagt tingene højt, siger Helle.  

Mobning kan for eksempel være et problem, som den unge kan have brug for at tale om. Foto: Jim Hoff

Den unge bestemmer hvor snakken skal tages

Samtalerne, der som sagt foregår ansigt til ansigt, kan foregå i Sundhedshuset på Kastaniehaven på Sdr. Ringvej 4 i Give, hvor FrivilligCenter Give holder til. Men man kan også sagtens klare snakken under en gåtur, mødes på biblioteket, eller der, hvor den unge føler sig bedst tilpas - det er noget, man aftaler med den unge.  

- Vi er to tilknyttet ”Ung og Udfordret” her i Give. Udover mig er det også Kristian T. Christensen, der kan kontaktes på 40 83 55 31, mens jeg kan kontaktes på 23 93 19 54, oplyser Helle.  

- Jeg håber virkelig, vi får gang i det her tiltag, for ifølge både myndighederne og regeringen er der mange unge derude, der har det svært, og derfor er det bare så vigtigt, at vi er her, og at de ved, at de har denne her mulighed, lyder den fine pointe fra Helle.  

Avisen vil i en særskilt artikel have fokus på FrivilligCenter Gives bisidderordning.

Andre læser

Vinterferieugen i Givskud Zoo blev en succes med besøgstal over forventning

Hele banden er klar: Give Gymnastikforening tørner ud til det store DGI Landsstævne i Vejle

80.000 fra TrygFonden skal skabe liv og gode minder i hus 12 på Kastanjehaven

Så fandt Golfklubben sin nye klubadministrator

Vigtig sejr til Give - men præstationen var endnu vigtigere!

Ruth og Åge har været gift i 65 år – og så var der stor fest i forsamlingshuset!

Fra Waldstadion til Slangeburet: Mange Givespillerre med på Vipers’ flotte fodboldrejse