Både godt og skidt: De Grønne Fingre kigger tilbage på starten hos Give Camping 

Det nye setup på Give Campingplads har nu levet i knap 4 måneder, og i den forbindelse har avisen talt med Børge Christensen, der er formand for De Grønne Fingre, der er sat i verden for at holde pladsen pæn, ren og respektabel. Meget er gået godt, men han ser også plads til forbedringer. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Da Give Camping genåbnede i starten af maj med Brian Christiansen som ny lejrchef, blev der dannet af forening af frivillige, De Grønne Fingre, der skulle holde campingpladsens grønne områder og generelt sørge for, at det ser pænt ud derude. ‘ 

Her blev Børge Christensen valgt som formand for denne fine frivillige forening, der i dag består af 16 aktive gode folk, der gerne smøger ærmerne op i den gode sags tjeneste. Man har også 4 såkaldte passive medlemmer, der støtter op om projektet med et pengebeløb. 

Både gode og knap så gode ting

-Nu har De Grønne Fingre været i gang i knap 4 måneder, og set fra vores stol er der både rigtig gode ting og knap så gode ting at melde tilbage om. Mellem de 16 aktive grønne fingre er der et rigtig godt sammenhold og fællesskab. Det fungerer rigtig godt rent praktisk både med at holde området og med at få dækket de forskellige vagter.

-Her er det fint med 16 på holdet, det gør det til at have med at gøre at lave vagtplaner, hvor der er en stor fleksibilitet og åbenhed for, at folk ikke skal føle sig pressede, hvis de lige på dagen har andre gøremål, siger Børge.  

Vidste godt der kom til at mangle campister

Han kan også med glæde meddele, at De Grønne Fingre får megen ros for deres indsats på og omkring campingpladsen, men som antydet, er der også nogle udfordringer, som Børge nok mener, der skal tages fat om 

-Campingpladsen har jo manglet campister her i år. Men det vidste Brian Christensen godt, idet han jo kom sent i gang i forhold til at folk i god tid kunne booke sig ind på pladsen. Mange har valgt andre steder, fordi de i foråret var usikre på, hvad der skulle ske med campingpladsen i Give. Det var en indkalkuleret risiko. Jeg ved da også, at Brian arbejder benhårdt på, at det bliver meget bedte til næste sæson, fortæller Børge. 

Udfordringer omkring friluftsbadet

Der er også en del polemik omkring friluftsbadet, der jo gennem en menneskealder har været et fast og stabilt indslag i “sommerunderholdningen” i Give. 

-Det er Vejle Kommune der står for friluftsbadet, og at man har valg at holde åbent fra 15.00-20.00 i juli og august, og det gør virkelig ikke noget godt for campingpladsen. Vi skal også have kigget på cafeteriets åbningstider. De skulle efter min mening gerne følge svømmebadets åbningstider, så folk, der er i friluftsbadet, kan købe en is, få lidt at drikke og forældre/bedsteforældre kan købe en kop kaffe, mens de sidder ude og hygger sig.  

-Det nytter ikke noget, at man har en fornemmelse, at stedet er forladt og tomt i hverdagen. Det giver ikke flere gæster, hverken i friluftsbadet eller på campingpladsen. Campisterne skal da kunne benytte sig af svømmebadet, for formiddagen og frem til klokken 20.00, lyder pointen fra Børge.  

Der skal fuld skrald på i 2025

Omkring det tekniske mht. Til at logge sig ind på campingpladsen har der været lidt indkøringsvanskeligheder, men også her står De Grønne Fingre klar med hjælp til campisterne, hvis de er på pladsen. Og det går ifølge Børge meget bedre med de tekniske ting nu. 

Han opfordrer til, at der i oktober måned indkaldes til et møde mellem Vejle Kommune, en repræsentant fra De Grønne Fingre, Brian Christensen samt Jesper fra Cholys Diner (restauranten på campingpladsen), så man kan få lagt en god plan for 2025.  

-Nu handler det virkelig om at der kommer fuldt skrald på alle kedler i 2025. Det er så vigtigt for vores by, at der er gang i campingpladsen, at der er gang i friluftsbadet – og det vil jo i den grad også komme Cholys Diner til gode.  

Man kan blive passivt medlem af De Grønne Fingre ved at henvende sig til Børge Christensen på tlf. 40 38 06 53 eller på mail: leg.farm38@gmail.com.  

Det koster 100 kroner som minimumsbeløb for private og 300 kroner for erhverv.  

 

Den frivillige forening De Grønne Fingre blev stiftet for at hjælpe den nye lejrchef på campingpladsen. Man har pt. 16. medlemmer, der holder udenomsarealerne på og omkring pladsen. Foto: Jim Hoff