Vin og det gode seniorliv: Kastaniehaven afholder Højskoledag

Når Kastaniehaven torsdag den 31. oktober åbner dørene for ’Højskoledagen’, er det med både god vin, god mad og god musik fra komponisten Bent Fabricius Bjerres kompetente hænder på plakaten.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE SENIORLIV: Kastaniehaven åbner torsdag den 31. oktober dørene for et større arrangement, der går under navnet ’Højskoledag’. Her er der både mad, noget om vin og god musik på programmet, og det hele starter klokken 9.30, hvor der er morgenbrød med dertil hørende kaffe.

Klokken 10.00 er det så ingen ringere end Erik Skovenborg, også kendt som ’Rødvinslægen’, der går på. Det kan jo være, man hører til den flok, der elsker et godt glas vin, og her kan man så høre om vinen og det gode seniorliv. Erik Skovenborg kommer også ind på, hvorfor vin ikke kun smager godt, men at det også, indtaget med måde, kan være godt for helbredet.

Efter rejsen rundt i vinens univers, står der middagsmad på programmet, 2 slags suppe, og herefter handler det om en af dansk musiks helt store personligheder, legenden Bent Fabricius Bjerre.

Hør og syng historien om Bent Fabricius Bjerre

Her er det Karsten Holm og Stig Nørregaard, der fortæller historien om netop manden bag hist som Alley Cat og titelmelodierne til både Olsen-Banden og Matador. Mon ikke der kommer et klaver i spil under denne interessante seance?

Stig og Karsten vil i denne koncertfortælling spille og synge nogle af de bedste sange, og fortælle anekdoter og historier om Bent Fabricius Bjerre. Med nedslag i de næsten 90 år, som karrieren varede, vil gæsterne på Kastaniehaven denne dag komme med på en lang musikalsk rejse. Det bliver et overflødighedshorn af gode sange, såsom ”Nattens sidste cigaret” ”Jeg sætter min hat som jeg vil” ”Forelsket i København” og ”Kærlighed” plus de tidligere nævnte tre sange/melodier.

Efter en kort pause med kaffe og kage, kører Stig og Karsten på med del 2 af deres musikalske fortælling om Bent Fabricius Bjerre, der som bekendt døde i 2020 i en alder af 95 år, og som i den grad nåede at sætte sit stor musikalske præg på underholdningsbranchen i Danmark i godt og vel en menneskealder.