Ulve med fodboldstøvler på besøgte Løveland: Og det blev et kæmpehit!

Torsdag aften var der i den grad i løjerne på kunstgræsbanen i Givskud, hvor godt 60 af FC GOG Fodbolds ungdomsspillere havde inviteret 5 spillere fra FC Midtjylland til byen for at lære dem at spille fodbold. Eller måske det var omvendt?

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE FORENINGSLIV: Der er nok ingen tvivl om, at når man siger Givskud, så tænker de fleste nok på Løveparken, eller Givskud Zoo – Zootopia, som dyreparken jo ret beset hedder i dag. Derfor var det ret modigt og kækt ligefrem at invitere 5 ulve til byen, men det var lige nøjagtigt det, som den lokale fodboldklub FC GOG Fodbold havde gjort torsdag aften.

Lad os lige lynhurtigt få varedeklareret de her ’ulve’, for der var jo faktisk tale om 5 FC Midtjylland-spillere, 3 fra superligatruppen og to gutter fra U17- og U19 holdet, som have indtaget kunstgræsbanen i Givskud sammen med i omegnen af 60 af FC GOG Fodbolds ungdomsspillere plus trænere. Hele ungdomsafdelingen var simpelthen på plads denne fine fodboldaften i den friske blæst på ’kunsten’, og de fik en rigtig fin fodboldoplevelse i selskab med de flinke og topmotiverede FCM-spillere.

FCM-anfører og polsk goalgetter på plads på ’kunsten’

Fra superligatruppen var det anfører og forsvarsspiller, Mads Bech Sørensen, angriber Adam Buksa og keeper Ovie Jeheri. Fra  U17-truppen var det August Emil Skyttehave Rytter og fra U19-reuppen var det Lasse Overgaard, der havde taget turen til Givskud.

Dagens træningsprogram var blevet tilsendt fra FC Midtjylland, og de 60 træningsparate unge drenge og piger blev delt op i tre grupper med dertil hørende FCM-trænere. Mads Bech Sørensen tog sig af den yngste gruppe, Lasse Overgaard Nielsen og Adam Buksa havde styr på midtergruppen, mens Ovei Jeheri og August Skyttehave håndterede de ældste spillere.

Så er vi klar! De cirka 60 spillere blev delt op i tre grupper, og her ser vi midtergruppen, der med coach Jamaica i spidesen melder klar til bold. Foto:Jim Hoff

Om FCM’s klubsamarbejde

Det fine fodboldbesøg er kommet i stand via FC Midtjyllands klubsamarbejde, hvor FC GOG Fodbold er en af 139 samarbejdsklubber.

Arbejdet i FCM Klubsamarbejdet er et samarbejde, der udover talentudvikling også har fokus på at styrke glæden og fællesskaberne omkring de lokale samarbejdsklubber såsom FC GOG Fodbold og gøre dem til naturlige samlingssteder for sociale og sportslige oplevelser.

Derfor favner FC Midtjyllands investering i de regionale klubber en lang række elementer som træning af spillere, træneruddannelser, fodboldskoler, stævner, camps, klubudflugter, sommerkampe og besøg fra Superliga-profilerne, som det altså var tilfældet denne aften på ’kunsten’ i Givskud.

Fodboldmødre med godt øje til Mads Bech

De fem FCM-gutter gik til opgaven med stor ildhu og tilstedeværelse samt en dejlig jordnær kontakt til både de små og store FC GOG-spillere, der naturligvis sprudlede og foldede deres talent ud til stor fornøjelse for deres trænere og de mange forældre, der havde taget opstilling på sidelinjen, ligesom klubbens trænere og bestyrelsesmedlemmer Rene Dahl, Kristina Thornvig og Elin Søbye også havde en rigtig god aften.

Efter de mange anstrengelser på banen, var der fælles afslutning i hallen ved siden af kunstgræsbanen, hvor spillerne kunne få autografer og selfies med FCM-stjernerne. Pudsigt var der da også lige et par fodboldmødre, der sneg sig med på et par selfies med Mads Bech Sørensen, der jo er en høj flot fyr.

Her har vi holdet med det fantastiske ulvehyls-kampråb. En velmotiveret flok, der gik 100 procent efter sejren, selv on FCM-anfører Mads Bech Sørensen spillede med på det andet hold. Foto: Jim Hoff

Unge ulvehyl på ’kunsten’ i Løveland

Der var også ekstra points til et hold fra den yngste træningsgruppe, der under den afsluttende dyst blev bedt om at finde på et kampråb inden kampen. Og hvad fandt de så på de her friske gutter?

Jo da, de samlede sig i en rundkreds og hentede så Jyllands største samlede ulvehyl op af lungerne til stor jubel for de 5 ulve fra Herning/Ikast, mens de rigtige ulve 100 meter derfra i Givskud Zoo lige fik kamp til deres ulvehår for en stund. Et på alle måder hylemorsomme indslag, og det fik da også Mads Bech Sørensen til at trække ret bredt på smilebåndene.

Vi skal også lige her notere, at der var flere af de skudstærke piger og drenge, der formåede at score på FCM’s 3. keeper fra superligatruppen, Ovei Jeheri, og i den anledning fik da også flere smagsprøver på, at Ronaldos legendariske jubelscene efter målscoring også er nået helt til Givskud.

Den dag Rene scorede mod FC Midtjyllands superligahold

En jubelscene, som der går rygter om, han har tyvstjålet, den gode portugiser, fra selveste Rene Dahl fra FC GOG. Han er nemlig den eneste fodboldspiller fra de jyske serierækker, der har scoret mod FCM’s superliga-hold. Det skete i en opvisningskamp på Gadbjerg stadion, hvor Erik Rasmussen var træner og Thomas Thomasberg var assisstenttræner for Ulvene.

Rasmussen stod faktisk på mål, og det var efter et giftigt hjørnespark (det har FCM også kopieret fra FC GOG), at Dahl fik kanoneret kuglen i mål – og så var der dømt spansk tyrefægterjubel på Forest Park i Gadbjerg.     

Det var der som sagt også denne aften på kunstgræsbanen , hvor de seje fodboldulve fra heden  imponerede fodboldfolket fra Givskud og Gadbjerg.                       

Du kan se massevis af fotos fra den fine fodboldaften i Givskud lige HER på Vores LokalAvis' Facebookside

FC GOG Fodbolds friske piger var selvfølgelig også med til den fine fodboldaften, og de storhyggede sig i det fine selskab. Foto: Jim Hoff