Suveræn Sommerfest i Kollemorten 

I Kollemorten kan Sommerfestudvalget med Palle Therkildsen i spidsen se tilbage på en suveræn Sommerfest 2024. Igen rigtig flot opbakning fra borgerne og superfint optog.

Tekst og foto Charlotte Seest Jensen - lokalrådsformand Vonge-Kollemorten 

KOLLEMORTEN: Sommerfest-programmet blev skudt i gang tirsdag aften i det hyggelige rød-hvide telt på Hærvejscentret. Her var der banko og røde pølser på menuen - og det var en menu, som omkring 250 banko-parate borgere tog godt imod. 

En virkelig flot aften - både på grund af de mange gæster og ikke mindst på grund af de utroligt mange flotte sponsorpræmier fra hele lokalområdet.  

 260 til helstegt pattegris

Torsdag aften blev der serveret helstegt pattegris fra grillen, der var live-musik, rafleturnering - og over 260 Kollemorten-borgere fik stillet sulten og snakket med naboer og genboer. Fællesspisning under åben himmel er et kæmpe hit! 

 Lørdag kulminerede festlighederne: Knap 200 morgenfriske borgere sang sammen med det lokale kirkekor, Museum Give kunne fortælle om Hærvejsbyens historie og om det gode og knap så gode ved rygter, de mange børn hoppede i takt til den gode stemning på hoppeborgene, og der blev gravet guld og kastet efter dåser. 

Knald på optogskreativiteten

Årets optog var en flot karavane med knald på kreativiteten - du kunne møde både Kollemortens helt eget tivoli, masser af mariehøns, spejderfarver og blå-gule ukrainske farver. Senere kunne børnene komme på "Krible-krable"-opdagelse i den lokale natur, mens forældre og bedsteforældre hyggede sig i sommersolen.  

De voksne hyggede faktisk videre hele aftenen, hvor festen fortsatte i teltet for knap 200 festklare Kollemorten-folk- og ifølge rygtet gik der ikke længe, før baren løb tør for shots-glas. 

Billeder