Silkeborg IF’s superligahold skriver med Jeppe Andersen fra Give

Han er født og opvokset i Give, har spillet professionel fodbold i VB, EfB, Hammarby og Sarpsborg 08, og nu vender Jeppe Andersen hjem til Danmark, idet han har skrevet kontrakt med Silkeborg Ifs superligahold.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Jeppe Andersen trådte sine barne- og ungdomsfodboldstøvler i Give Fremad, hvorefter han rykkede til VB. Herfra gik karrieren til Esbjergs superligamandskab, hvor han spillede 84 kampe, inden et udlandseventyr i svenske Hammarby kaldte.

Den dynamiske midtbanespiller nåede også at spille landskampe for såvel U18, U19, U20 og U21-landsholdet. Andersen spillede 175 kampe for Hammarby i perioden 2017-2022, inden han skiftede til norske Sarpsborg i 2023, hvor det blev til 43 kampe.

Har lavet en 2-årig kontrakt med Silkeborg IF

Men nu er Giveknægten tilbage i Danmark, helt præcist i Silkeborg, hvor det kom frem i sidste uge at han har skrevet en 2-årig kontrakt med SIF.

Det fremgår af en meddelelse på Silkeborg Ifs hjemmeside, og her udtaler klubben sportschef, Jesper Stüker, at man glæder sig over tilføjelsen af den rutinerede midtbanespiller.

- Jeppe er en spiller, som både har spillemæssige kvaliteter og erfaring, som passer rigtig godt til os. Vi forventer at Jeppe hurtigt vil kunne gøre sig gældende og være en del af det kompakte og spændende kampprogram vi står overfor, og vi ser frem til at se Jeppe i SIF-trøjen, udtaler sportschefen.

På tide at vende hjem til Danmark

Jeppe Andersen er søn af Birgitte Madsen og Søren Andersen fra Give, og han udtaler til SIFs hjemmeside, at han glæder sig til gensynet med Danmark.

– Først og fremmest har jeg været glad for mine år i Sverige og Norge, men nu følte jeg, det var på tide at komme til Danmark og tættere på familien. Det er også lidt specielt at komme tilbage til Danmark igen efter så mange år i udlandet, men jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, siger Jeppe Andersen.

Var ikke i tvivl, da Silkeborg henvendte sig

Det bliver dermed til et comeback i superligaen for den nu 31-årige midtbanespiller, der som tidligere nævnt har slået sine folder i EfB.

– Jeg har fulgt meget med i 3F Superligaen og set alle de kampe, jeg har kunne komme til. Ligaen har gang i en positiv udvikling, både med højt niveau på banen og en voksende fanscene på lægterne.

-Da Silkeborg kom på banen, skulle jeg ikke tænke to gange, det er en sund klub der spiller en god gang fodbold, så det bliver rigtig spændende at starte i Silkeborg IF, udtaler Jeppe Andersen, der får trøje nummer 8 under træner Kent Nielsens kompetente trænervinger.

I 2017 dukkede Jeppe Andersen op på Give Fremads fodboldskole for at spille bold med de unge spillere.Foto: Jim Hoff