Politiker og minister med markante holdninger holder foredrag på Give Bibliotek
Forfatter og Europaminister Marie Bjerre (V) kommer til Give Bibliotek for at fortælle om sin nyeste bog ‘Må vi være fri’. Det er Give Egnens Venstre vælgerforening, der står som arrangør, og mødet er både gratis og for alle.
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
GIVE: Marie Bjerre er uddannet advokat, og hun har været medlem af Folketinget for Venstre siden 2019. Efter regeringsforhandlingerne blev hun den 15. december 2022 udnævnt til digitaliseringsminister og minister for ligestilling i Regeringen.
Ved regeringsrokaden 29. august 2024 blev Bjerres post som digitaliserings- og ligestillingsminister byttet ud med den genoprettede titel som Europaminister.
Markante holdninger og likeability
Vi har at gøre med en politiker/minister med markante holdninger, som hun ikke er bleg for at fremføre i offentligheden. Som ligestillingsminister kom Marie Bjerre således i stort uvejr pga. udtalelser om den "omsiggribende fokus på kønsidentitet" i en artikel i Jyllands-Posten op til Copenhagen Pride 2024.
Marie Bjerre argumenterede for, at debatten om kønsidentitet er kommet så langt ud, at det fjerner fokus fra de ligestillingsproblemer, vi har i Danmark.
- Vi bliver nødt til at have et samfund, hvor det er politisk legitimt at sige mænd og kvinder. Det er derfor, jeg skriver min kronik. Det er for at råbe op og sige: Stop. Hertil og ikke længere, lød det dengang fra Marie Bjerre, der har ry for at være en hårdtarbejdende parlamentariker med en nidkær grundighed. Hun har karisma og en likeability, du ikke kan træne dig til.
Og så har hun noget andet med sig: Hun er i jyde i et parti, hvor det har en selvstændig værdi.
Opgør med ’systemstaten’
Dette er dog ikke temaet for foredraget, der tager udgangspunkt i Mette Bjerres bog “Må vi være fri”. Bogen tager et opgør med fortidens politik – både de socialdemokratiske og de borgerlige regeringers. Den belyser, hvor det ifølge Mette Bjerre er gået galt: De udfordringer, vores land står overfor, bliver ofte besvaret med mere stat, flere regler og mere indgriben.
-Det offentlige er blevet det første sted, man kigger hen, når man har et problem, der skal løses!
Den tankegang skaber ifølge Mette Bjerre en såkaldt "systemstat", der gør borgerne til klienter, ødelægger fællesskabet og svækker ansvarligheden. Systemstaten har fået sit eget liv og eksisterer efterhånden mere for sin egen skyld end for borgernes.
Det er de holdninger, hun bringer til torvs og debat på mødet den 8. november.
Fyraftensmødet afvikles fredag d. 8. november kl. 16.30, det er for alle, og det er gratis at deltage. Det forventes at mødet slutter klokken 18:00.