Pas på: Vanvittigt festlige ‘The Powls’ indtager Filskov Kro 

Fredag den 22. november sker der i den grad ting og sager i krosalen på Filskov Kro. Her er det The Powls, der indtager scenen. De glade og festlige spillemænd kommer til Viaduktbyen som et led i kroens nye koncept, Kroen Rocker, og ingen tvivl om, at det festlige partyband, nok skal få kroen til at vibrere i fundamentet. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FILSKOV: Når Mathilde og Bo på Filskov kro den 22. november inviterer ind til konceptet “Kroen rocker”, er det anden gang, at publikum får mulighed for at komme til krobal med fed musik, der kan få gang i selv de mest udslidte dansesko. 

Første gang at den gamle hæderkronede kro lagde kulisse til det nye koncept var den 23. februar, hvor det var kopibandet ‘Gasbox’, der fik æren af at få kroen til at rocke. En testballon, om man så må sige, og det blev en helt forrygende aften.  

-Hold nu op, hvor var der bare gang i den. Folk dansede og festede bare igennem, og klokken blev da 03.00, inden vi kunne sige farvel til de sidste gæster, selvom vi havde berammet festen til at slutte klokken 01.00. Det var især en flok lokale mennesker, der lige tog festen et par skridt videre, så det var bare herligt, fortæller Mathilde og Bo, der både under og efter det succesfulde krobal fik masser af positive tilbagemeldinger fra gæsterne.  

Mulighed for spisning og overnatning 

Derfor kunne de da næsten heller ikke vente med at søsætte næste omgang af “Kroen rocker”, hvilket sker den 22. november, hvor det er underholdningsmaskinen “The Powls”, der indtager kroen. En festlig blanding af Monty Python og De Nattergale, og et festligt line-up, der nok forstår at sætte gang i en fest.  

Konceptet er det samme som første gang. Der er mulighed for at bestille spisning, inden bandet går på scenen, og der er også mulighed for at bestille overnatning på kroen. Man kan også blot booke en koncertbillet, og så bare ellers møde op og give den fuld bundgas i krosalen.  

-Der er allerede solgt 150 billetter, så der er 80-90 billetter tilbage. Maden består af en 3-rettes menu, lidt juleagtigt kan man sige, men også en lidt anderledes julefrokost og lidt hemmeligt. Belært af sidste gang, hvor vi havde to barer, har vi nu tre barer denne gang. Til ‘Gasbox’ kunne vi sagtens have haft en bar mere, så det er en læring, vi tager med fra første runde med ‘Kroen rocker’, siger Mathilde og Bo. 

Handler om at skabe fællesskab og sammenhold  

De er rigtig glade for, at deres satsning på ‘Kroen rocker’ blev en succes, idet det for dem handler det om at skabe nogle events, der kan samle folk, underholde folk og som kan være med til at sætte byen og kroen positivt på landkortet. 

-Vi glæder os alle sammen, både os og personalet, til næste runde med ‘Kroen rocker’. Det er bare vildt sjovt, og det er jo meget anderledes i forhold til den daglige rutine. Det er jo i bund og grund en slags krobal, vi her introducerer for gæsterne, og det er et koncept, der er et rigtig godt supplement til vores intimkoncerter med etablerede kunstnere, hvor folk jo sidder ned hele aftenen og nyder musikken. Men her skal danseskoene på, og hvor er det bare fedt, når bassen buldrer og trommerne får det hele til at gynge i krosalen, og når vi bare kan se, at folk har en fest.  

Vil give noget tilbage til byen 

Mathilde og Bo anser det for vigtigt, at man i byen har en aktiv kro, og at man også viser, hvad kroen kan, samt at man er med til at skabe events, der har fokus på at skabe sammenhold og fællesskab i byen.  

-Vi har fra dag ét oplevet stor opbakning fra byen og egnen her, og derfor vil vi også give noget tilbage til byen og de folk, der bakker os op. Det er jo også en stor oplevelse for os og personalet med sådan en gang ‘Kroen rocker’. VI er 120 procent på, og den slags events er også med til at skabe et stærkt fællesskab i personalegruppen. Det er også en fin mulighed for os til at få nogle gode snakke med vores gæster under helt uformelle forhold - og det er bare megahyggeligt, konstaterer det dynamiske kropar.

Kroparret på Filskov kro, Mathilde Kastberg Ascanius og Bo Haubjerg, glæder sig rigtig meget til anden omgang af 'Kroen rocker', hvor det er The Powls, der kommer og underholder. Foto: Jim Hoff

Ser ind i en meget travl vinterperiode 

Mathilde og Bo kan fortælle, at når vi har overstået uge 42, den traditionelle efterårsuge, så kigger de ind i en særdeles travl vinterperiode, hvor kalenderen er rigtig godt fyldt op med fester og masser af bookinger i restauranten. Og hvis man spørger ind til næste omgang ‘Kroen rocker’, så har de da også booket det næste band til at komme og spille. 

-Det bliver den 21. februar 2025, og vi kan da godt røbe så meget, at der er tale om et lokalt band, som i den grad væltede det hele til ‘Musik i Gryden’ i år, lyder det med et hemmelighedsfuldt smil fra Mathilde.  

The Powls 

Efter 33 år på de danske landeveje, og med (mere end 2000) et hav af jobs i bagagen, er The Powls i dag blandt de mest erfarne i branchen. De optræder med en enestående blanding af musik, comedy og partyspas, som blandes med en eksplosiv og energisk sceneoptræden, der garanterer at folk får grinet, sunget, festet og danset sig igennem festen hver eneste gang. Alt sammen til tonerne fra kendte hits fra 80`erne og frem til i dag. Bandet har blandt andet optrådt 25 år i træk på både Smukfest og Nibe Festival, samt til utallige firmafester, havnefester, halballer, sommerfester, privatfester og festivaler.  

Og den 22. november får de i den grad kroen i Filskov til at rocke i sin grundvold.