På oprykningsmission: Efteråret byder på velkendte modstandere for Give Fremad           

Når efterårssæsonen i fodbold går i gang skal Give Fremads Jyllandsserie 2-mandskab møde en række velkendte modstandere i pulje 5. Turen går ikke mindst en del ned i det sønderjyske.

Af Jim Hoff – jimhoff@vorelokalavis.dk

FODBOLD: Lørdag den 17. august sparkes den nye sæson i gang i de lokale fodboldrækker, hvor Give Fremads nedrykkere fra Jyllandsserie 1 tørner ud mod de gæve sønderjyder fra FC Sønderborg klokken 13.00 på Waldstadion i Give.

Efter en ikke helt problemfri forårssæson som nyoprykkere til JS 1, hvor skader fra dag ét og løbende hen over sæsonen var med til at gøre livet svært for holdet, skal Give ud og finde sine fodboldben og den gode (sejrs)rytme igen.

Holdet spillede 14 kampe mod kompetente modstandere, hentede 3 sejre og 11 nederlag samt en målscore på 22-42. Det var en helt ny situation i forhold til oprykningsefteråret 2023, hvor holdet vandt 7 kampe, spillede 3 uafgjort og tabte 4 kampe med en positiv målscore på 33-25.

Skrev klubhistorie i foråret 2024

Set udefra råder trænerteamet med cheftræner Kasper Bach-Jensen og Jesper Jochumsen over en kapabel trup med både rutine og ungdommeligt talent. Spillere, der supplerer hinanden godt, og med spillere, der stadig kan tage fine udviklingstrin.

Det skal også med i ligningen, at en del spillere i truppen har været med på rejsen fra serie 2 til jyllandsserie 1 og dermed har været en stor del af den flotte historie, som holdet har skrevet over de sidste sæsoner – og dermed har stort ejerskab i holdets og klubbens identitet på seniorniveau.

I foråret spillede Give Fremad med 3 seniorhold fordelt på jyllandsserie 1, serie 1 og serie 4 – hvilket er historisk i klubbens historik og på alle måder enestående. Et eksempel på det unikke i de her placeringer finder vi i den kendsgerning, at Give Fremads 2. hold i serie 1 således var i kreds med Brande IFs 1. hold. Totalt omvendte fortegn, idet BIF tidligere mønstrede et stærkt danmarksseriemandskab, og Give på den tid kæmpede mod de sort-hvides 2. hold i serie 2 og serie 3.

Nu måtte man så konstatere, at opholdet i henholdsvis JS 1 og serie 1 for Gives 1. og 2. hold var for stor en sportslig mundfuld, idet det blev til to nedrykninger for de to hold – ikke helt uforklarligt på bagkant af den indledningsvist beskrevne skadesplagede sæson.

Keeper Anders Hauge er tabt for Give, idet han drger til USA for at spille college-fodbold. Foto: Jim Hoff

Hvordan får de to nedrykninger indflydelse på efteråret?

Der vil altid åbne sig en række spørgsmål angående spillertruppen, når man ryger ind i to nedrykninger med klubbens 1. og 2. hold. Hvem bliver, hvem rykker videre, er der nogen, der stopper karrieren osv. Rykker man sammen i spillerbussen, knytter næverne og går efter en hurtig returnering og genfinder dermed det historiske sportslige ståsted?

Klubbens cheftræner, Kasper Bach-Jensen, har meldt ud, at man går efter en top 2-placering i JS 2 – og dermed også efter at indløse en hurtig returbillet til JS 1. Et udsagn på truppens styrke samt de erfaringer man som hold og enkelt spiller har lagt på det sportslige cv i JS 1 – en stærk række med knivskarpe modstandere.

Farvel til stærk keeper

Inden holdene gik på sommerpause, var det Kasper Bach-Jensens et klare indtryk, at man kunne holde sammen på det meste af truppen. At målmand Anders Hauge er tabt for holdet, er en længe kendt kendsgerning, idet den dygtige keeper, drager til USA for at spille college fodbold.

Derudover befinder midtbanespiller og kreatør Magnus Rasmussen sig i et interessant ”transfervindue”, hvor han overvejer sin sportslige fremtid – og om han skal fortsætte i Give eller eventuelt starte op hos Young Boys i Silkeborg (3. division) eller i Hedensted (Danmarksserien).

Hvordan truppen reelt ser ud, blive vi meget klogere på, når spillerne møder ind til træning efter sommerpausen, og her er sportsredaktionen naturligvis på plads for at tage temperaturen på truppen.

Spændende hvordan truppen ser ud, når efterårssæsonen starter til august. Her ser vi truppen fra foråret 2024. Foto: Jim Hoff

JS 2 starter 8. august i pokalen og 17. august i turneringen

Give JS 2 spiller den første kamp torsdag den 8. august i pokalturneringen. Her går turen til BBB (Brændekilde-Bellinge boldklub) på Fyn. BBB spiller i Albaniserien, er en odenseansk forstadsklub, der hører til på Rasmus Rask Skolen.

Pokalen er, sagt med glimt i øjet, den hurtigste vej ud i Europa, så her ligger der jo gode sportslige perspektiver.

Give JS 2 er kommet i kreds med følgende klubber:

Bramming B

Egen UI

FC Horsens

FC Sønderborg

Give Fremad

Odder IGF

Sædding/G IF

Aabenraa BK

Give starter på hjemmebane mod FC Sønderborg lørdag den 17.august.

Klubbens serie 2 hold er i kreds med:

Bredballe

FC Horsens

Fredericia KFUM

Hatting-Torsted

Hedensted

Seest

Vejle FC

Serie 2-holdet spiller første kamp søndag den 11. august på hjemmebane mod Seest.

 

Cheftræner Kasper Bach-Jensen har meldt ud, at man går efter top 2 her i efteråret - og dermed en tilbagevenden til JS 1. Foto: Jim Hoff