
Nyt fra skolejournalisterne: Vi tænder lys i mørket!
Her i 6. klasse på Bredsten Skole har vi haft et undervisningsforløb, som hed “Et lys i mørket”. Forløbet startede med, at vi skulle kigge på nogle billeder, som på den ene eller anden måde illustrerede håb. Efterfølgende skulle vi skrive et digt om, hvad håb var for os.
Skrevet af: Helena Knage-Jepsen, Julia Jonstrup Henning, Sissel Philipp Thomsen og Victoria Nellemann Simony
DET GODE SKOLELIV: “Det var nogle sjove og spændende opgaver", fortæller Tristan begejstret. Den oplevelse deler han med de andre elever i klassen.
En fælles indsamling for et godt formål
Vores lærer fortalte os, at vi skulle samle ind til en organisation, som tændte lys i menneskers liv. Derfor skulle vi undersøge forskellige organisationer og deres arbejde og projekter. Til sidst lavede vi en fælles afstemning i klassen om, hvilken organisation det skulle være, at vi ville støtte op om.
Vores valg blev, at vi skulle støtte Røde Kors, da vi gerne ville støtte op omkring børnene i Gaza, som mangler mad, vand og lægehjælp. Vi lavede en brainstorm over, hvordan vi sammen skulle tjene penge ind. Det blev til mange arrangementer, som vi planlagde og udførte. Vi fik til sidst skrabet i alt 4480 kroner ind.
“Det var fedt, at vi sammen i klassen kunne støtte et rigtigt godt formål”, siger Johan, da vi spørger ham.
Humanitær katastrofe i Gaza
Det var vigtigt for os, at vi kunne hjælpe dem, der har allermest brug for det. Vi vil være med til at skabe håb og hjælpe mennesker, der kæmper for deres overlevelse og fremtid.
I vores klasse valgte vi en sag, som Røde Kors står for. Den sag er vigtig for os, fordi ude i verden sker der en masse forfærdelige ting. Vi vil gerne støtte børn og familier, der lever i en krig uden hjælp.
Eleverne inviterede til banko i klassen, hvor forældre, bedsteforældre og andre fra familien var velkomne til at deltage. Privatfoto
Vi samler pant ind og hjælper til
En af måderne, vi har samlet penge ind til Røde Kors, er ved, at vi alle har kommet med flasker og dåser, som vi har samlet i vores fritid. Nogle elever fra vores klasse gik til sidst over i Brugsen og pantede det hele. Vi fik mange penge ud af det. Vi fik i alt 200 kroner ud af at pante. Vi har også tjent penge ved, at vi hjemme lavede arbejdsopgaver for at tjene penge til vores projekt.
Vi sælger æbleskiver
Udover at pante valgte vi at sælge æbleskiver til hele skolen. Vi startede med at reklamere for det for skolens elever og personale. Efterfølgende tog vi ud og købte i alt hele 1600 æbleskiver. Vi lavede dernæst et opslag på Aula, hvor vi reklamerede for vores initiativ. På dagen, hvor de skulle sælges, varmede vi æbleskiverne i skolekøkkenet.
De blev serveret i skåle med sølvpapir over, og de blev serveret til både skolens indskoling, mellemtrin, overbygning og personale. Vi endte med at tjene cirka 1800 kroner bare på salget af æbleskiver. Det viser, hvordan vi som klasse har stået sammen for at hjælpe folk i nød.
Vi spiller julebanko
Senere har vi haft banko i klassen, hvor vi inviterede vores forældre, bedsteforældre og andre fra familien. De kunne komme kl. 13.00, hvor vi startede med at køre nogle æbleskiver, kaffe og saftevand ind i lokalet. Bagefter gik nogle af os rundt i klassen og solgte bankopladerne. Man kunne købe en plade med æbleskiver med syltetøj og flormelis samt kaffe eller saftevand for 25 kroner. Det kunne man hygge sig med, imens vi spillede.
Da, vi satte bankospillet i gang, var Julia og Victoria opråbere, som trak tallene og råbte dem op. Hvis man vandt, fik man en lille, mellem eller stor gave og man kunne også være heldig at få en sidepræmie, som var en nøglering. Til sidst takkede vi alle for, at de ville komme, og vi sagde tak for i dag.
Vi skal synge for plejehjemmets beboere
I løbet af vores projekt har vi også øvet tre sange om håb, som vi på torsdag skal synge for byens plejehjemsbeboere sammen med 2. klasse, der er vores venskabsklasse. Sangene handler om, at man skal bevare sin tro på, at alting nok skal blive godt, selvom det nogle gange kan virke svært at se lyset. Vi glæder os meget til det, men vi er også lidt nervøse.
Her har vi de fire skolejournalister fra Bredsten/Gadbjerg skole, som har skrevet den ovenstående fine artikel: Julia Jonstrup Henning, Helena Knage-Jepsen, Sissel Philipp Thomsen og Victoria Nellemann Simony. Privatfoto