Nu stopper toget snart i Gadbjerg igen- hvis initiativgruppen bag togstop i Gadbjerg får deres vilje

Den aktive by Gadbjerg, har endnu engang kastet sig ud i et stort projekt - et projekt der flere gange har været forsøgt, senest med debatten om Billundbanen, hvor Gadbjerg var udset som trafikalt knudepunkt. Det handler om togstop.

Af Steffen Fjord – lokalrådet Gadbjerg

GADBJERG: Denne gang har de initiativrige borgere kigget hinanden i øjnene, og givet håndslaw på at nu skal det være - togstoppet skal genetableres i Gadbjerg! Gadbjergborgerne har derfor kontaktet politikere, embedsfolk, styrelser og andre interessenter fra det ganske land. Vejle Kommunes byrådsmedlemmer har i hobetal meldt sig under fanerne, som fortalere for at øge mobiliteten i byen ved at få bygget et trinbræt.

-Der er ingen tvivl om, at et togstop i Gadbjerg vil øge den i forvejen store interesse for vores dejlige by, siger Ole Lange, der i kraft af Formand for Gadbjerg Borgerforening, også er en del af togstopgruppen. -Det vil betyde, at indbyggerne i Gadbjerg får lettere ved at komme ud i verden - primært til uddannelser i Vejle samt jobs i stationsbyer langs jernbanen i Give, Jelling, Thyregod, Brande, Herning og Vejle.

Stor betydning for byens virksomheder

- Det vil også have stor betydning for de ansatte i Gadbjergs virksomheder, der udover skole, børnehave, plejehjemmet Meta og et forsorgshjem eksempelvis også tæller Dansk Mobilopvask, som bl.a. vasker kopper og kander fra danske festivaler samt Kuma, der producerer og sælger formstøbte håndvaske til kunder i ind- og udland.

Opbakningen til togstopgruppen er til at føle på for gruppens medlemmer, forklarer Ole Lange.

-Det er en fornøjelse, at blive stoppet ved køledisken hos købmanden, og mærke den store begejstring blandt borgerne for dette tiltag. Vi kan tydeligt mærke, at det har været et stort ønske blandt byens indbyggere i en lang periode."

Forældre som taxachauffører 24/7

Bæredygtigheden spiller også en stor rolle i Gadbjerg. Busdriften til-og-fra Gadbjerg besværliggør et fritidsliv for unge mennesker udenfor byskiltet idet der til hverdag ikke er busafgange efter kl. 17, og i weekenden slet ingen busdrift. Forældrene i Gadbjerg har derfor ofte måttet trække i "taxatrøjen" og stå for at hente/bringe de unge mennesker udenfor bussens køreplan.

-Vi kan konstatere, at flere og flere vælger at investere i en bil til deres børn, så det er ikke usædvanligt at opleve amerikanske tilstande med 3-4 biler i indkørslen grundet de mangelfulde muligheder for offentlig transport. Det vil vi gerne gøre noget ved, og derfor er vores blik også på den grønne omstilling og det bæredygtige alternativ som et togstop vil tilføre byen, pointerer slutter Ole Lange.

Her fra Gadbjergredaktionen hepper vi på at den herlige by Gadbjerg får held til at få projektet om togstop sat på skinner, og vil løbende orientere vores læsere om processen.