Lokal fodboldklub tilknytter målmandstræner: Rasmus skal udvikle Give Fremads målmænd

Pr. 1. september i år har Give Fremad tilknyttet Rasmus Thisgaard som målmandstræner i klubben. Den tidligere målmand og dommer skal være med til at træne og udvikle klubbens keepere lige fra U10 til og med seniormålmændene både på spinde- og herresiden.

Af Jim Hoff - jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE FORENINGSLIV: Give Stadion tirsdag aften klokken 18.30. Op ad trappen fra opvisningsbanen ankommer Tristan, Mads, Marie og Sandra iført ild i øjnene og målmandshandsker, Henne ved boldhuset ved bane 2 står deres og klubbens nye målmandstræner, 32-årige Rasmus Thisgaard, klar med en topfyldt boldvogn med nypumpede bolde og en klar plan for de fire unge mennesker, der til dagligt spiller på henholdsvis klubbens U15-drenge og kvindeseniorhold.

At den målmandskompetente tømrersvend står her i Give en tirsdag aften sammen med en flok unge keepere fra Give Fremad, kan til en vis grad godt tilskrives klubbens mangeårige 1.holdsmålmand, Jan D. Rasmussen.

Udvikling og talentspotning

-Det var faktisk Jan D., der opfordrede klubben til at tage fat i mig og hyre mig som målmandstræner. Han syntes, at vi godt kunne bruge noget målrettet målmandstræning, så jeg kom i kontakt med klubben, og det er så aftalt, at jeg laver målmandstræning med alle klubbens hold fra U10 og til og med klubbens seniorhold – både herrer og kvinder. Derudover skal jeg også ud at spotte målmandstalenter.

-Det handler om at udvikle klubbens målmænd, og der er målmandstræning én gang om ugen. Tiderne er lidt flydende, da det handler om at få det hele passet ind i de forskellige holds kampe osv. Primært arbejde jeg med de grundlæggende ting i målmandsspillet, og mange af øvelser er lidt på ’legebasis’, da det skal være sjovt og inspirerende for målmændene at komme til målmandstræning. Læring gennem leg, kan man godt kalde konceptet, siger Rasmus, mens de fire keepere lige løbet nogle opvarmningsrunder, inden det for alvor går løs.

 

Tidligere målmandstræner i FC GOG og Brande

I skrivende stund er der tilknyttet 3 målmænd fra senior/U 19-truppen, 2 fra dameseniorholdet, Sandra og Marie, der er til stede denne aften. en fra U14-pigerne, samt 3 fra U13 drenge og 2 fra U15.-holdet, Mads og Tristan, der også denne aften står klar med handskerne på.

Rasmus, der bor i Give, er selv tidligere målmand hos FC GOG Fodbold, og han har været målmandstræner i klubben, da Heino Devantier var træner. Derefter hed destinationen Brande, hvor han var målmandstræner for seniortruppe under cheftræner Rasmus Langelund og dennes assistent, den tidligere Give- og FC GOG-spiller, Kris Pedersen, som også er tidligere holdkammerat med Rasmus i FC GOG.

Vigtigt at klubberne udvikler deres målmænd

Han har tidligere brugt rigtig meget tid på grønsværen som dommer, men den karriere er lagt på hylden, dog ikke helt, idet han kommer ud som dommerudvikler for den lokale dommerunion.

-Det er spændende at arbejde med både unge keepere og seniormålmænd og at være med til at udvikle dem og gøre dem bedre. Det er et område, som bliver forsømt i mange klubber, men jeg mener det er en skam, for der er meget at hente med målrettet målmandstræning – og vi ved jo alle, at en rigtig god keeper kan være mange ekstra points værd for et hold hen over en sæson, lyder den fine pointe fra Rasmus.

Herefter går selve målmandstræningen i gang, og stor ros til de fire keepere, der bogstaveligt talt kaster sig over alle Rasmus’ øvelser med stor ihærdighed dog højt humør. Og de får noget at bestille, de får masser af mudder på knæene – og de elsker det, som de vaskeægte målmænd de er.

 Du kan se billeder af de hårdtarbejdende målmænd til tirsdagstræningen ved at klikke HER