Høstmarked og masser af efterårsferieaktiviteter: Nyt fra Museum Give oktober 2024

Som et led i vores tætte samarbejde med Museum Give har vi aftalt med museet, at de her i spalterne lejlighedsvis bringer spændende nyt fra museet. Det er museumsinspektør Rune Clark, der beriger os med både nyheder og generelle informationer fra Museum Give.

Af Rune Clark – museumsinspektør Museum Give

GIVE: Nu er der ikke længe til høstmarkedet d. 5. oktober. Vi glæder os helt vildt – og det står selvfølgelig allerede i jeres kalendere. Vi er der alle sammen, og vi får besøg af en masse danske designere, der laver alt fra keramik til mjød. Der er dans, fadøl, vafler og live musik.

Men oktober er meget mere end høstmarked og høstfest på Museum Give. Det er nemlig også efterårsferie og halloween, som vi markerer. Og selvom vi har brugt rigtig meget energi på høstfesten, så har vi selvfølgelig gemt lidt god energi til en masse sjove aktiviteter for børnefamilier og barnlige sjæle på museet i uge 42.

Efterårsferiens aktiviteter på Museum Give

Museet har åbent i uge 42 mandag-fredag fra 10-16, og søndage fra 13-16.

I hverdagene mellem kl. 10-14 vil der være tømre- og snedkerværksted på museet. Der er skiftende bemanding på i hele ugen, men opgaverne er de samme!

Aktivitet 1: Tømrerværkstedet

I kan lære at lave trænagler i tømrerværkstedet – på den rigtige måde! Naglerne skal sørge for, at et nyt bindingsværk-gedehus fremover kan holde til de danske storme. Så der skal ordentligt håndværk til! Bindingsværk-fårehus skal bygges af en helt masse skoleelever i november, der får assistance fra dygtige håndværkere fra erhvervsskolen i Grindsted. Projekt ”bindingsværk-fårehus” går også under navnet Kulturskabere og er et samarbejde mellem Museum Give og Mark – Museet for en Ny Danmarkshistorie, hvor vi med kultur og historie viser en anden side af erhvervsuddannelserne for den næste generation af unge.  

Aktivitet 2: Snedkerværkstedet

Er til dem af jer, der ikke kan opføre sig ordentligt! Vi har indrettet en helt særlig plads til jer i vores snedkerværksted. Vi låser jer godt nok ikke inde, men I kan bruge tiden til at finde roen igen, tænke jer lidt om og måske endda frisnitte det mest uhyggelige monster nogensinde. Jeg har i hvert fald hørt, at der er en præmie på spil. Efter konkurrencen er blevet afgjort, vil træfigurerne blive udstillet i museets foyer.  

Aktivitet 3: Specialudgave af ”Mord på Museet”

Når der ikke er plads til flere plastre på jeres hænder, fordi i har lavet tømrer- og snedkerarbejde, så kan I prøve kræfter med oktoberudgaven af museets mordmysterie. Jeg har ladet mig fortælle, at den er meget stemningsfuld specialudgave af ”Mord på Museet” – ja, nogle vil endda sige at den er uhyggelig!

Aktivitet 4: ”Halloween-aftentur med museets præst”

Når mørket falder på mandag- fredag, har museets helt egen præst sat sig for at vise sin menighed, at alt det der Halloween-pjat er rent overtro. De overnaturlige væsner, som folk frygter på heden, i plantagen og på landevejen er det rene opspind. Eller er det? Her kan du tage med på en historisk og dramatiseret rejse gennem overtro og tro omkring museet. Det bliver sjovt, interessant og ikke mindst lidt uhyggeligt.

Turene starter fra museet kl. 18.30 – så mød gerne op i god tid, så i ikke bliver glemt – og er færdig kl. 20.30. Børn er meget velkomne, men I skal som forældre være opmærksomme på, at turen kan virke skræmmende for de allermindste. Husk påklædning efter vejret – det bliver sikkert koldt og lidt sumpet derude. Turen slutter med en kop varm kakao, te eller kaffe på museet!

Man kan også komme på halloween-tur med museets præst - og det bliver garanteret ganske underholdende. Foto: Jim Hoff

Nu med Billetto

OBS: Som noget nyt prøver vi at bruge Billetto til at styre vores reservationer – det eksperiment skyldes den kommende museumsreform, hvor der med garantrisse vil blive stillet nye krav til hvordan vi registrerer gæster på museet. Der er 35 pladser på turen hver dag.  

Så, hvis du har lyst til at få en på opleveren – og hjælpe os med at teste et alternativt bookingsystem af – så bestil dine billetter HER allerede i dag! Du kan selvfølgelig også som altid skrive til booking@museumgive.dk eller SMS’e/ringe til bookingtelefonen på 20 10 77 82.

 

 Foto: Museum Give