God sejr på svær udebane: Give HK i god kontrol mod Grindsteds liga-reserver

Give HKs 2. divisionsmandskab var fredag aften på en svær opgave på udebane i Lynghallen i Grindsted. For Give kom kampen på bagkant af en mental hård uge, hvor holdet grundet en skrivebordsfejl i forhold til spillerlicenser var blevet taberdømt efter storsejren over KIF.  Ikke mindst derfor kom 32-27 sejren til HK’erne som en kæmpestor forløsning.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DIVISIONSHÅNDBOLD: Grindsted, der i den grad er ramt af positiv håndboldfeber i disse år, på udebane en fredag aften. Det var den opgave, der stod på programmet for Give HK’s 2. divisionsmandskab, som i første omgang havde leveret en suveræn indsats i sæsonpremieren hjemme mod Kolding IF 2 og vundet med 44-30.

Den sejr blev dog efterfølgende pillet fra hinanden, idet Give blev taberdømt på DHF-s skrivebord. Hvorfor vender vi tilbage til sidst i denne artikel. Men det var altså med denne mentale skuffelse i bagagen, at Givemandskabet fredag aften med ild i øjnene og anspændte skuldre løb ind i Lynghallen til en kamp, der bare skulle vindes – både for tabellens skyld og for ikke mindst det mentale klima i truppen.

Slider Grindsted op

At spille den slags kampe kan gå begge veje for et hold, og Givegutterne valgte den kampberedte og opgaveløsningsparate vej. Efter en fin kamp, hvor gæsterne var i kontrol i det meste af opgøret, kunne Erik Flaks kamptropper trække sig tilbage med en sikker 32-27 sejr efter en pauseføring på 15-12.

-En svær kamp mod et godt hold på en svær udebane, som godt kan minde lidt om stemningen i  Ikærhallen. Overordnet set er vi i rimelig kontrol kampen igennem, og efter 17 minutter fører vi med 9-5 hvilket gav os en god ballast – både spillemæssigt og rent kamptaktisk.

-De sidste minutter op mod pausen mister vi dog lidt fokus og koncentration, så Grindsted kommer lidt tættere på. Vi vælger så efter pausen at komme ud med en knap så offensiv tilgang, man kan vel sige, at vi taget en lidt mere kynisk tilgang til kampen. Det betyder, at vi ligger og bytter mål, samtidig med at vi sørger for, at Grindsted virkelig må slide for tingene. Det medfører at deres skytter mister power i kampens slutfase, og her slår vi så til og før øget føringen, så det ender med, at vi vinder med 5 mål, hvilket var en stor forløsning efter en benhård uge for os alle sammen, fortæller Erik Flak.

Emil Pil blev Gives topscorer med 8 mål på 12 forsøg. Foto: Jim Hoff

Flot kamp af Skov i målet

Han roser sit hold for at arbejde benhårdt og rent fysisk at levere varen mod en kompetent modstander.

-Vi har en 12-13 minutter, hvor tempoet bliver for højt, og hvor vi også i vores kontrafase mister noget kontrol. Derfor gearede vi lidt ned på den del, for at få kontrol over sagerne. Det lykkedes fint. Desværre får vi ikke sat vores venstre side så godt op, hverken venstre back eller venstre fløj, Det skyldes selvfølgelig at Grindsted havde stor fokus på at lukke Simon Søgård ned, men til gengæld tog vores højre side så godt over.

-Vi gav debut til en småskadet Jakob Stork i forsvaret samt målmand Lasse Maarberg, der kom ind til et straffekast. Rigtig flot kamp af vores målmand Jakob Skov, der stod med en redningsprocent på 39, idet han reddede 17 af 43 skud. Og så tager jeg virkelig hatten af for gutterne, at de rejste sig mentalt efter den mavepumper det var at få annulleret sejren og fratrukket de 2 points mod KIF. Det gjorde kampen her i Grindsted virkelig betydningsfuld for os. Havde vi tabt her i Grindsted havde det heddet 2 kampe nul points - og det ville ikke være til at holde ud at tænke på det scenarie, lyder det med lettelse i stemmen fra Givetræneren.

Skrivebordsfejl kostede sejren mod KIF

Hvorfor Give blev taberdømt efter KIF-kampen forklarer eliteudvalgets formand, Henrik Henriksen her.

-Op til den nye sæson har vi jo fået en masse nye spillere ind i truppen, som alle skulle have flyttet deres spillerlicenser over til os fra deres respektive klubber. Lige før kampen mod Kolding var langt de fleste transaktioner på plads, men der var to spillere, hvis licenser vi ikke havde fået på plads. Vi havde så en klar forventning om, at vi godt måtte spille med dem, idet vi troede, vi havde 12 timer efter kampen til at få dem registreret. Det har DHF så lavet om til 6 timer, og derfor opdagede vi fredag morgen, at vi havde begået en skrivebordsfejl – og denne trælse teknikalitet kostede os så desværre sejren. VI skal nok redegøre for det samlede forløb for folk ved erhvervsklubbens samling til vores næste hjemmekamp mod Søndersø den 6. oktober, siger Henriksen.

Fuld opbakning til den sportslige ledelse

Der er fuld opbakning til den sportslige ledelse, Henrik Henriksen og Christian Skagen Pedersen, fra Erik Flak.

-Det er hvad der kan ske. Ingen hårde ord herfra, de to herrer har lagt sig fladt ned og beklaget fejlen,  og nu skal vi videre, og derfor var det også en stor lettelse at vi kunne tage til Grindsted og hente to points og levere en fin indsats. Det her kan gå hen og blive ekstra brændstof for os, det så vi i hvert fald her i aften, konstaterer Erik Flak.

Mål for Give: Emil Pil 8, Mads Høj 7, Jakob Frederiksen 5, Adam Hansen 4, Jakob Stork 2, Simon Søgård 2, Simon Madsen 2, Mikkel Molbech 1  og Hjalte Bromerholm 1.

Man of The Match: Jakob Skov

Gives cheftræner Erik Flak var sammen med sine spillere lettet over, at man kunne hente en ret sikker sejr i Grindsted på bagkant af en hård uge, hvor man var blevet taberdømt mod KIF efter en skrivebordsfejl fra klubbens sportslige ledelse. Flak sender fuld opbakning til den sportslige ledelse og kigger konstruktivt fremad. Foto: Jim Hoff