Give havde godt fat i sydfynske talenter: Vestjyske bank til GOG!

Holdet som er en skrækmodstander for alle i rækken, GOG 2 håndbold, mødte lørdag eftermiddag op i Vestjysk Bank Arena til dyst med Give HK’s mandskab i 2. division. Det blev en rigtig fin håndbolddyst med et toptændt hjemmehold, der hentede en stensikker og flot sejr på 35-28 og dermed leverede 'vestjyske bank' til fynboerne. Se masser af fotos efter artiklen.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DIVISIONSHÅNDBOLD:

Når GOG Håndbolds talentfabrik GOG Håndbold 2 møder op til kamp i 2. division, ved man, at man skal se både dygtige håndboldspillere og god håndbold. Sådan har det været i mange år, når Give HK og GOG’erne tørnede sammen, og sådan blev det også lørdag eftermiddag i Vestjysk Bank Arena, hvor de to holds håndboldkrigere gik på banen.

Det var gratis for tilskuerne at komme ind til kampen, idet de to lokale virksomheder Koncept Montage og Møller & Buchreitz havde køb kampen. Det er to af klubbens tidligere spillere, Tobias Langkjær og Christian Møller, der står bag de to virksomheder,  så på den måde blev håndboldcirklen sluttet på smukkeste vis med denne fine gestus fra de gamle Give HK-drenge.

Lukkede ned for GOGS frygtede kontramaskine

Mod GOG skal man altid være helt oppe på tæerne, hvis man ikke skal blive løbet over ende af den nådesløse og højintense kontramaskine fra Sydfyn. Og det var Givegutterne, der lavede et flot og festligt indløb med GOG sammen med en flok af Give HK’s Lykkeligaspillere.

De lokale petroleumsblå håndboldhelte leverede en virkelig stærk 1. halvleg både i forsvaret og i angrebet. Læg dertil hele 9 redninger fra keeper Jacob Skov, og Give kunne gå til pause med en føring på 17-13 til stor fornøjelse for det talstærkt fremmødte og medlevende publikum i Vestjysk Bank Arena

Keeper Jacob Skov spillede en flot kamp og leverede 12 redninger, der var med til at vende kampen i Gives favør. Foto: Jim Hoff

Publikum leverede varen

En føring Erik Flaks tropper stille og roligt udbyggede i anden halvleg, hvor flere spillere fra den brede og stærke trup fik sig vist positivt frem. Give førte 26-21 efter 45 minutter, 33-26 efter 50 minutter, og det hele endte med en stensikker og fortjent sejr på 35-28 til stående bifald fra publikum, der var bredt repræsenteret af både tæt på nyfødte babyer til gutter i ’gamle Ole-alderen’.

Vanen tro var ’Faxe-tribunen’ behjælpsom med dommerkendelser ad libitum, hvis nu duoen i sort skulle være i tvivl om at få kendelserne til at glide Gives vej, smiley!

Juntaen fra Erhvervsklubben kårede 5-målsskytten Mads Høj til Man of the Match, mens Emil Pil, der nettede 8 gange, blev kåret til kampens spiller af sine holdkammerater i det vældigt opstemte omklædningsrum lige efter kampen.

Emil Pil: Fedt at få en masse ansvar

Her fik avisens udsendte en snak med Emil Pil, der har markeret sig flot efter skiftet fra Rækker Mølle til Give HK.

-Jeg er faldet godt til her i Give, og føler helt sikkert, at jeg har fået en god start. Med mit skifte hertil klubben har jeg fået mere ansvar på banen end tidligere, og det er med til at udvikle mig som spiller. At man får at vide, at man skal være med til at styre tingene på banen, betyder at man vokser med opgaven, og det var netop derfor, jeg kom her til Give. Det er klart, at når klubben får 13 nye spillere, så går der noget tid, inden man er spillet helt sammen, men som gruppe fungerer vi rigtig godt ikke mindst efter den legendariske træningslejr i Grenaa, hvor vi for alvor blev rystet sammen. Nu er vi jo 4 tidligere Række Mølle-spillere, Mads Høj, Lasse Maarbjerg, Jonas Bilberg og mig selv i truppen, og det har også gjort det let at falde godt til.

Flere tager ansvar forsvarsmæssigt

-Med hensyn til dagens kamp er det altid fedt at slå GOG. Det er bare et hold, alle vil slå. De har en flok hurtige og talentfulde gutter med en flot kontrafase. Men vi gik på banen med en klar hensigt om, at vi ville være hurtigere end dem, og at vi ville køre dem trætte. I 1. halvleg har vi godt styr på dem og står med en virkelig solid midterblok. Det så godt ud, og netop det forsvarsmæssige er noget, vi har arbejdet meget med. Vi har ikke en klassisk 3’er i truppen, altså en typisk forsvarsgeneral, så her er vi flere, der skal varetage den opgave. Og nu begynder vi at se, at flere forstår opgaven og tager ansvar, så her er vi klart på rette vej, kommer det med et bredt smil fra Emil.

Emil Pil blev Gives topscorer med 8 mål - og han blev holdets interne Man of the Match. Foto: Jim Hoff

Ærgerrighed er kodeordet

Hans chef, Erik Flak, kan nikke genkendende til Emil Pils analyse, og han sender også ros til truppen for, at de går på banen hver gang med respekt for opgaven og modstanderne.

-Jeg er glad for, at gutterne ikke etager noget for givet. Vi har den indstilling, at vi skal yde maksimalt, hver gang vi går på banen. Og de signaler kan man mærke i omklædningsrummet og til træning. Spillerne vil det her. De går til opgaverne med ærgerrighed, og ser vi helt konkret på kampene, er de helt med på, at skal ud at slide modstanderne op – akkurat som vi gjorde det i dag mod GOG.

Flak: Glad for den måde vi vinder på

-Vi giver GOG-spillerne kamp til stregen, de skal virkelig slide for det i deres angrebsspil, og de fejl de så begår, når de er under dette voldsomme pres fra vores spillere, det lukrerer vi på den anden vej med nogle flotte scoringer. Det er korrekt, som Emil siger, at vi i truppen ikke har en klassisk 3’er, og overordnet set vil jeg også sige, at vi ikke er et typisk forsvarshold. Der er nogle ting, vi arbejder meget med til træning, og det tager tid at ændre spillernes vaner. I dag ser vi flotte forsvarstakter fra Simon Madsen, Mads Høj og Adam Hansen, der dækker godt af.

-Den måde vi vinder på i dag, er jeg rigtig glad for. Vores spillere kommer ind med en stærk udstråling, og det betyder, at vi også får det samme den anden vej fra publikum – og det er vigtigt, at den slags går begge veje, for vi er taknemmelige for den fantastiske opbakning, vi har her i hallen, pointerer Erik Flak.

Topkamp i Hørning venter

Give spiller næste gang et voldsom interessant opgør lørdag den 26. oktober klokken 15.45 på udebane mod holdets nok mest bøvlede modstander gennem tiden, Hørning, der har vundet 3 ud af de 3 første kampe. Her kan man roligt konstatere, at der er tale om et tidligt topopgør, idet begge hold ligger med 6 points i top 3.

Bonusinfo: Give HK’s 2. hold i 3. division fik endelig sejrens sødme at smage, da de efter 2. divisionsholdets kamp mod GOG hentede en kærkommen 33-21 sejr over Kolding IF 3 og dermed kom på tavlen efter to indledende nederlag til henholdsvis Smidstrup/Skærup og Ry Håndbold.

Mål for Give: Emil Pil 8, Mads Høj 5, Simon Søgård 5, Jakob Frederiksen 5, Simon Madsen 4, Adam Hansen 3 og Hjalte Bromerholm 2.

Jakob Skov stod med 12 redninger.

Mads Høj blev Gives Man og the Match, her begaves han med fine ting fra Lise Andreasen fra Give HKs eliteudvalg. foto: Jim Hoff

Billeder