Give færdig i pokalen efter brav fight: Skive var stor en mundfuld 

Skive fra 2. division blev endestationen for Give Fremads pokaleventyr i denne ombæring. Skibonitterne gjorde kort proces med topholdet fra jyllandsserie 2 og vandt 5-0 efter en 2-0 føring ved pausen. På trods af nederlaget blev det en rigtig fin fodboldaften på Waldstadion med solid opbakning og god stemning på lægterne. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FODBOLD:  Så gik den ikke længere. Give skal ikke videre, de skal hjem, pokaldrømmen er slukket, og vejen til Europa er definitivt lukket ned. Det er en kendsgerning, efter at Gives jyllandsseriemandskab tirsdag aften tabte 5-0 til 2. divisionsholdet fra Skive.  

Gæsterne stillede til denne pokaldyst på Waldstadion i Give op med en god blanding af etablerede 2. divisionsspillere og en god håndfuld unge rutinerede spillere, der denne aften fik mulighed for at vise deres potentiale. Det oplyste Skives cheftræner Anders Jensen umiddelbart før kampen i en snak med avisens udsendte.  

Skive gav spilletid til talentmassen 

-Vi giver i aften spilletid til nogle af vores dygtige unge spillere. Vi har en stor flok meget dygtige udviklingsspillere, der her kan gå ind og vise, hvad de kan, og hvor de står. Selvfølgelig er det en kamp, vi som 2. divisionshold skal vinde, og alt andet end en sejr vil da også være en bet for os. Men vi har som sagt en god og bred trup, hvor alle fortjener at komme ud og få noget kamppraksis, konstaterede Anders Jensen. 

Han har været i Give før i pokalsammenhæng, idet han var træner for Middelfart i 2. division, da de gæstede Give i pokalen i august 2022. Her vandt gæsterne 7-0, så det var med gode minder i rygsækken, at Anders Jensen betrådte grønsværen på Give Stadion. 

En anden sjov berøringsflade mellem skive og Give er den, at Bo Østergaard, Give HK’s tidligere 2. divisionstræner, har en søn på Skives 2. divisionshold, Oliver, så naturligvis var Bo Østergaard også at finde på lægterne denne aften.

Skives cheftræner Anders Jensen har tidligere spillet pokalkamp på Waldsyadion ,ed Middelfarts 2. divisionshold, der vandt 7-0. Helt så galt gik det dog ikke for Give denne gang. Foto: Jim Hoff

Give havde 20 mand på holdkortet 

Gives cheftræner Kasper Bach-Jensen havde til aftenens kamp udtaget 20 spillere, så så mange af truppens spillere kunne få lov til at snuse til en gang pokalbold på en ganske høj hylde – og opleve en kamp med masser af tempo og intensitet, hvor man rent sportsligt er på overarbejde. Den slags kan man, hvis man ellers er indlæringsparat, nemlig lære en masse af. 

Waldstadion var i aftenens anledning sat godt op til denne pokaldyst i landspokalens 2. runde. Stadionkiosken var godt bemandet, grillpølserne sydede lystigt om kap med lyder af de begejstrede stemmer fra en flok af klubbens ungdomsspillere, der skulle lave indløb med de to holds spillere – rigtig godt tænkt! 

Indløb med klubbens ungdomsspillere 

Folk indfandt sig både på tribunen og den “grønne langside”, og der blev snakket både bold og bysladder, mens de to holds spillere varmede op. Denne aften var det ikke kun de sædvanlige Give-fans, der var mødt frem, der var en bred opbakning på publikumssiden i alle aldre - så der var virkelig lagt op til en god fodboldaften på smukke Waldstadion, der denne aften var ramt af en tyk regnfri lummervarme, hvilket kun var godt for ølsalget. 

Efter det festlige indløb med godt 20 bredt smilende ungdomsspillere flankerende de to holds spillere, forældrene var mindst lige så stolte, skal vi hilse at sige, fløjtede kampens dommer Jacob Stausgaard Kobberrød, der til dagligt slår sine folder som opmand i 1. division, kampen i gang. 

Denne herlige flok ungdomsspillere fra Give Fremad fik æren af at løbe på banen med de to holds spillere. Foto: Jim Hoff

2 langskud af Kudsk – og så var Give bagud med 2-0 

Gæsterne viste sig hurtigt som et letbenet, løbevilligt og teknisk godt hold, der kombinerede i højt tempo. Et ganske ungt mandskab, der med højintense løb gennem og bagom Gives forsvarsblok gav hjemmeholdet en hel del at se til.  

Give stod dog godt på banen, og dr skulle en dødbold og en verdensklasseaktion til, før skibonitterne fik hul på målbylden. I det 12. Minut fik gæsterne et frispark 4 meter udenfor feltet, og den mulighed udnyttede anfører Christian Kudsk, der tidligere har spillet 1. division i Thisted og Kolding IF. Med et teknisk veludført inderside-slide parkerede han kuglen helt ned ved roden af stolpen bag en forgæves sprællende Philip Jensen i Givemålet. 

Og anfører Kudsk var langt fra færdig med at vise smagsprøver på sin legendariske sparkeevne. Blot 5 minutter senere tordnede han efter en væver dribling foran straffesparksfeltet et missil af en langskud op i højre trekant. Det gik så hurtigt, at selv avisens ellers normalt så lynhurtige fotograf ikke nåede at få trykket på kameraet.  

-Hvad fanden skete der lige der? Hvordan i alverden skal man overhovedet have en chance for at tage sådan et skud, lød det far Givekeeper Philip Jensen med himmelvendte øjne.  

Skives anfører Christian Kudsk scorer her til 1-0 direkte på frispark - 5 minutter senere hamrede samme spiller et langskud helt op i krogen til 2-0. Foto: Jim Hoff

Give hold godt stand i 60 minutter 

Man kunne nu frygte at hjemmeholdet ville kaste håndklædet i ringe, men de grønne holdt stand mod den velspillende blå-gule fodboldhær fra Skive og kunne gå til pausen nede med ‘kun’ 2-0. Selvom gæsterne var overlegne i de fleste af spillets faser, kom de ikke frem til de helt store chancer – takket været godt arbejde af Gives midtbane og defensiv. 

Der var altså lidt håb at gå til pause på.  

Efter pause så vi det samme billede: Skive meget på bolden, Give i den reagerende rolle, og i det 60. Minut kom gæsterne på 3-0 efter et flot gennemspillet angreb, hvor det var Simon Nordby Givskov Jensen, der havde sidste fod på bolden. 12 minutter senere var det Kouassi Dieudonne, der scorede til 4-0 efter et nyt flot Skive-angreb, og Martin Huldahl lukkede og slukkede definitivt pokalslaget i det 82. minut med sin scoring til 5-0. 

På trods af pokal-exit, så var det en rigtig fin fodboldaften på Waldstadion tirsdag aften. Flot opbakning på lægterne. Foto: Jim Hoff

Overordnet tilfredshed i Givelejren 

Et resultat, der afspejlede gæsternes dominans, og Givetræner Kasper Bach-Jensen tog da også nederlaget med ophøjet ro.  

-Vi gik helt sikkert på banen for at lave et resultat, men vi møder et hold der spiller hurtigere end os. De er virkelig gode i nærkampene, og generelt var de bedre end os i tanke og handling. Jeg synes, at vi leverede en ok 1. halvleg, hvor vi faktisk holder dem fra åbne målchancer, og ind til 3-0 målet falder i 2. halvleg er vi også fornuftigt med. Så bliver det op ad bakke. 

- Vi bliver trætte, og de mange indskiftninger (5 stk. red.) betyder jo også noget i forhold til rytmen og kvaliteten. Jeg synes, vi får sat et part gode omstillinger sammen og kan vel med lidt mere skarphed og held godt score et mål. Alt i alt er vi tilfredse med præstationen mod en rigtig god modstander, konstaterede Kasper, der dog godt gerne ville have givet spilletid til hele sin bænk, men reglerne tilskriver kun mulighed for 5 indskiftninger.  

4 gange træning om ugen – det virker bare 

Bortset fra 0-5 nederlaget en rigtig fin fodboldaften på Waldstadion. Naturligvis skal et mandskab, der træner 4 gange om ugen, og som råder over en bred og stærk trup slå et jyllandsseriehold, der træner 2 gange om ugen. Der er fem rækker til forskel mellem Skive og Give – og det udmøntede sig med 1 mål pr. række.  

Give spiller næste gang tirsdag den 10. september på hjemmebane klokken 18.15 mod Sædding Guldager.  

Give stillede mede følgende trup: Philip Jensen, Kasper Larsen, Simon Vilstrup Sandalgaard, Mathias Mortensen, Victor Snoghøj, Peter Christensen, Jeppe Jørgensen, Magnus Bitsch, Chris Thomsen, Jakob Kristensen og Jonas Østergaard. På bænken: Jan Rasmussen, Pelle Rasmussen, Jonathan Hugo Fraulo, Frederik Lyhne, Mathias Thychosen, Jakob Mahler, Victor Patscheider, Malthe Debel Pedersen og Mikkel Gejl.

 

 Give skulle virkelig vride de sidste ressourcer ud af kroppen denne aften. Det gik hurtigt, rigtig hurtigt, når Skive kombinerede sig frem ad banen. Her er det Jonas Østergaard, der sætter turboen til. Foto: Jim Hoff

Billeder