GISK i gavehumør: Lokale skoleelever sprang jublende ind i efterårsferien

Sidste skoledag før efterårsferien bruges traditionelt til at sende eleverne ud på en masse aktiviteter, hvor det er motion og bevægelse, der er det store fokuspunkt. Tiltagene kan være meget forskellige lige fra løbeture til svømning og sæbekasseløb. Men takket være de gode folk i GISK afprøvede flere af skoleeleverne på Firkløverskolens Ikærafdeling i år helt nyt motionsdagsterritorium.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

DET GODE SKOLELIV: I de go’e gamle dage var det sådan, at skoleeleverne på de to skoler i Give ved Skolernes Motionsdag løb i to timer ud af Grønborgvejs knoldede grusvej uanset vind og vejr. Her blev der sat mange vilde rekorder, både i forhold til distance og antallet af dårlige undskyldninger for ikke at skulle deltage. Den sidste kategori blev klart domineret af udskolingsklasserne, mens det var de små hurtige og seje ben, der slog alle rekorderne.

Senere blev der for alsidighedens skyld udvidet med cykelture, svømning, gymnastik/dans osv. På Ikærskolen løb man i en årrække ’Jorden Rundt’ på en rundbane på skolen, og i år var eleverne på Ikær da også sendt ud på den famøse rundtur.

Men så vankede der lige en herlig bonus. Og den stod der GISK på.

Martin Schmidt: Oplagt at invitere skolebørnene ind til gratis hoppeland

Give Idræt Sundheds og Kulturcenter havde nemlig torsdag aften fået stillet 10-12 forskellige hoppeborge, rutschebaner, forhindringsbaner osv. op i Vestjysk Bank Arena med henblik på en fed eventweekend for hoppeglade børn.  De mange sjove aktiviteter var blevet stillet op til sent ud på torsdag aften, og dermed stod hele dette herlige hoppeland klar fredag morgen.

-Vi tænkte, at når nu alle de her fede ting alligevel stod her i hallen, så kunne vi ligeså godt udnytte dem maksimalt. Derfor inviterede vi eleverne på Ikærskolen ind til en gang gratis hoppeland, efter at de havde været ude på deres løbeture, fortæller centerleder Martin Schmidt, der selv sammen med sin wingman Rasmus Mikkelsen styrede en af aktiviteterne og dermed udover at lægge hoppeland til også investerede masser af timer i det fine og godt tænkte projekt.

GISK-centerleder Martin Schmidt styrede med kærlig hånd den herlige forhindringbane Sweeper, hvor børnene både skulle springe og bukke sig for livet. Foto: Jim Hoff

Springglæde ad libitum

Trætte ben eller ej: Ungerne fra skolen elskede det, og de kastede sig ud i de mange sjove hoppe, rutsche- og klatreaktiviteter med stor ildhu. En af de mest populære aktiviteter var ”Sweeper”, hvor 6 unger ad gange står på en stor hopeppude, hvor der så roterer en ’klaskearm’ rundt i både knæ- og hofte højde. Den ene ’klaskearm’ skak man springe over, den anden ska man bukke sig for – og så kan man nok godt forestille sig, hvordan det gik, smiley. Det var Martin og Rasmus, der på skift styrede denne herlige aktivitet – og skulle de nogensinde mangle job, så ville de begge være oplagte kandidater til Dalgaards Tivoli version 2.0.

Ikærskolen stillede i stærkeste opstilling med børn fra 0. til og med 3. klasse, men i pausen mellem 0.- 1. klasse og 2.-3. klasses besøg luskede en stor flok friske udskolingselever fra Søndermarkskolen sig ind i hallen og gav den mindst lige så meget gas som deres mindre skolekammerater. Og havde man givet lærerkollegiet samme mulighed for fri leg, havde vi set samme spontane springlæde.

Klatretårnet var indtaget i løbet af 10 sekeunder - så godt der på alle måder er højt til loftet i Vestjysk Bank Arena. Foto: Jim Hoff

Højt til loftet

De cirka 120 børn fra 2. og 3. årgang ankom klokken 11.30 og de gav den alt, hvad de havde frem til klokken 13.00, hvor en flok godt springmøre, trætte men hamrende glade børn travede tilbage til Ikærskolen med brede smil og masser af lystfiskerhistorier om de store præstationer, de just havde leveret i det fede hoppeland.

Her er det på alle måder på sin plads at konstatere, at skoleeleverne på denne alternative Skolernes Motionsdag i den grad sprang jublende glade ind i efterårsferien. Et forslag herfra: Lad børnene starte hver dag med en time i dette fantastiske hoppeland, så skal de nok sidde stille resten af dagen! Rasmus og Martin er klar, det er der ingen tvivl om, for der er på alle måder højt til loftet både i Vestjysk Bank Arena og i GISK.

 Du kan se masser af fotos af de springglade børn lige HER

 

Aktivitetsniveauet var megahøjt fra første sekund, da en flok heldige skoleelever fik lov til at springe glade ind i efterårsferien. Foto: Jim Hoff