Flot hyldest til Smuk By truppen ved Thyregoddagene 

I forbindelse med afviklingen af Thyregoddagene var der lørdag formiddag lagt et helt specielt indslag ind i dagens festprogram. Her hyldede formanden for Borgerforeningen, Jens Erik Svane, nemlig Smuk By Truppen for deres 10 års virke i byen. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk   

THYREGOD: Det var en flok gode ildsjæle med grønne fingre og sans for orden, der lørdag den 17. august blev hædret under den store byfest i Thyregod. Det handlede om de 11 medlemmer af Smuk By Truppen, der i anledning af foreningens 10-års jubilæum blev hyldet på behørigvis. 

Det var dog ikke samtlige 11 medlemmer, der var til stede på dagen men foreningens formand, Tova Andersen, var på plads, da hun midt formiddag under festlighederne på markedspladsen ved Thyregodcentret blev kaldt op af Thyregod-Vester Borgerforenings formand, Jens Erik Svane, der havde både flotte ord og en fin gave, han ville overrække til Tove.   

Samtidig blev fire knægte fra skolens 1. klasse også præsenteret, idet klassen er en del af det skoleprojekt, som Smuk By Trup også har gang i, hvor de sammen med eleverne patruljerer rundt i byen for at holde den fin og ren. Masser af fortjent bifald og skulderklap til drengene også. 

Trådte til hvor kommunen sprang fra 

Foreningen blev sat i verden i 2014 med Lokalrådet og Jonna Risum som igangsættere, og dengang lød begrundelsen for dette fine tiltag således fra Jonna Risum:   

“Formålet med "Smuk By Truppen" er at rette op, hvor kommunen pga. besparelser ikke mere træder til. Det være sig bede, fortove, grønne områder, affald mm”.  

-Den opgave har man løftet gennem nu 10 år på fineste vis. Derfor vil vi i Borgerforeningen gerne give jer en anerkendelse for det flotte og nyttige arbejde, I gør for vores by. Derfor får I her en check på 3000 kroner til foreningskassen, så I har lidt ekstra at gøre godt med, lød det blandt andet fra Jens Erik Svane.

Borgerforeningens formand Jens Erik Svane overrækker her en flot erkendelse til Smuk By Truppen formand,Tove Andersen i anledning af Smuk By Trups 10-års jubilæum. FOto: Jim Hoff

Nu også med biodiversitet 

Hvis vi lige skal opsummere, hvad det helt konkret er, at de gode folk i Smuk By truppen går og sysler med, så handler det om rengøring, vedligehold og udvikling af byens grønne områder - og det sker i tæt samarbejde med Vejle Kommune med hvem, man har et fint og konstruktivt arbejde. 

Der er også igangsat et tæt samarbejde med kommunen om etablering af områder i byen med biodiversitet, og her er det Smuk By Trup, der udpeger de områder, de mener er relevante til små oaser med biodiversitet.   

 Smuk By Truppen mødes fast den første onsdag i måned i Thyregod Kursuscenter, hvor den står på morgenkaffe og rundstykker. Her deler man så dagens opgaver ud på de fremmødte, og selv om man pt. har 11 medlemmer, kan man sagtens bruge flere folk.    

Rent økonomisk er man grundlæggende selvfinansieret, men der er god støtte fra Borgerforeningen, ligesom en kommunal pulje omkring affaldsindsamling hvert år udløser 2500 kroner til foreningen.   

Efter den fine tale fra borgerforeningens formand og de gode penge på lommen kunne Tove gå tilbage til sin stand på festpladsen, hvor hun viste fotos fra Smuk By truppen gennem 10 år, og hvor man kunne tilmelde sig foreningen. 

 

Disse fire herlige knægte fra Thyregod Skoles 1. klasse fik også nogle pæne ord med på vejen i anledning af, at 1. klasse havde givet et nap med i forhold til at holde byen pæn og ren. Foto: Jim Hoff