Fed jubilæumsgave til Pete: Give fik topholdets skalp efter bomstærk 1. halvleg

Midtbanekrigeren Peter ”Pete” Christensen blev før topkampen på Waldstadion med ubesejrede Aabenraa hædret for 300 kampe Give Fremad 1. hold, og sandelig ikke om gutterne i grønt sørgede for den allerbedste gave til deres jubilerende holdkammerat ved at besejre topholdet 3-1.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det var en historisk dag på Waldstadion i Give, da Gives jyllandsseriemandskab lørdag tog mod det suveræne tophold fra Aabenraa, der kom til Give med 9 points for 3 kampe og en skerømmende målscorer på 10-1.

Det historiske stod imidlertid Gives midtbanekriger, Peter ”Pete” Christensen dog for, idet han før kampen blev hyldet af cheftræner Kasper Bach-Jensen og Give Fremads formand Anders Kristensen for 300 kampe på klubben 1. hold. Denne fantastiske bedrift behandler vi en særskilt artikel.

300-kamps jubilar Peter Christensen spilleden en god jubilæumskamp og blev kåret til Man of the Match. Foto: Jim Hoff

Give i hopla fra start

Give, der stillede op uden en barnedåbsramt Chris Bech Thomsen, fik en forrygende start på opgøret med de blågule sønderjyder. Først nettede Simon Vilstrup Sandalgaard til 1-0 efter 7 minutter på oplæg fra Jakob Kristensen, og efter 25 minutter kunne føromtalte Kristensen så på ren Messi-vis tørre 2-3 aabenraaere før han iskoldt ekspederede en fin aflevering fra angrebskollega Kristoffer Larsen iskoldt i kassen bag en rasende gæstekeeper.

Topholdet var i den periode stort set ikke til stede på banen, og værre blev det for gæsterne, da Kristoffer Larsen i det 30. minut fandt afslutningskanonen frem og torpederede Give foran 3-0. Fælles for Gives 3 mål var, at man fangede Aabenraa-defensiven i ubalance via nogle lynhurtige sideskift i forbindelse med nogle velkomponerede omstillinger.

Dette tilsat klinisk coolness i afslutningerne betød, at Give fortjent førte med 3-0 ved pausen.

Jubel i Givelejren: Jakob Kristensen har netop bragt Give foran 2-0 mod topholdet fra Aabenraa. Foto: Jim Hoff

2. halvleg præget af duelspil og hektik

Efter pausen skiftede gæsterne strategi og smed den cirka 2 meter høje stopper Mikkel Neesen frem som targetman, og så var dømt høje bolde i feltet og masser af duelspil. Det gav en mere rodet og uorganiseret kamp, hvor Give mistede noget momentum på bolden, samtidig med, at der sneg sig nogle fejlafleveringer ind i opspillet.

Gæsterne fik reduceret i det 64 minut efter forholdsvis slapt og inkonsekvent forsvarsspil af Give, men nærmede kom gæsterne ikke yderligere reducering i en affære, der blev mere og mere præget af tætte dueller, urytmisk spil og en del gule kort, 2 til Aabenraa og 1 til Give. Det var mere hektisk og uroligt, end det var flot fodbold, men Give kørte sejren ret sikkert hjem – og dermed kunne 300-kampsjubilaren ”Pete” række armene i vejret sammen med holdkammeraterne feter at have snuppet en rigtig fin skalp.

Kasper Bach-Jensen: Vi leverer en superflot 1. halvleg

Givetræner Kasper Bach-Jensen var godt tilfreds med sine spilleres præstation efter sejren over topholdet.

- Vi spiller en superflot 1. halvleg, scorer 3 flotte mål efter nogle gennembrud, hvor vi havde læst Aabenraas forsvar rigtig godt -  og vi tillader kun Aabenraa et skud på mål i 45 minutter. Vi var godt tilfredse i pausen og går ud til 2. halvleg med hensigten om at tage tempoet ud af kampen. Det synes jeg, vi lykkes med, og det er også os, der skaber de største chancer, selvom Aabenraa begynder at pumpe en kasse ballonbolde ind i vores straffesparksfelt.

- Jeg føler, at vi er i kontrol, selvom det bliver lidt rodet og meget duelpræget. Men det var også en kamp, der var svært at skifte ud i, fordi alle gjorde det godt. Derfor stor kredit til de tre spillere vi sætter ind med cirka 20 minutter tilbage – de gør det alle fint, konstaterer Kasper.

Man of the Match med 300 kampe i støvlerne

Han har ros til centerforsvarer og anfører Kasper Larsen for en god og solid præstation i forsvaret, ligesom der også er ros til dem omskolede midtbaneturbo, Magnus Bitsch, samt til 300-kampsjubilar Peter Christensen. Sidstnævnte blev da også kåret til Man og the Match med 10 stemmer efter kampen.

Sejren bringer Give op på rækkens tredjeplads med 7 points efter 3 kampe, mens Aabenraa forsvarede 1. pladsen trods nederlaget. Sønderjyderne har 9 points efter fire kampe. Give spiller næste gang fredag den 30. august på hjemmebane mod Egen, der ligger på rækkens 5. plads med 4 points efter 4 kampe.

Young Guns i godt humør: Simon Vilstrup har bragt Give foran 1-0 på et tørt hug i det 7. minut, og det fejrer han med sin makker Magnus Bitsch. Foto: Jim Hoff