Elektrikeren fik gang i målstrømmen: Hattrick af Jakob da Give slog Sædding

Det regnede stabilt tirsdag aften på Waldstadion, da Gives jyllandsseriehold tog imod Sædding Guldager. Det regnede også ind med mål i gæsternes mål i kampens indledning, hvor Give efter 8 minutter førte 2-0.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det blev en ganske fornuftig aften på Waldstadion, da Give Fremads JS 2 tog imod esbjergenserne fra Sædding/Guldager. Nok stod det ned i ubarmhjertige stænger, men hvad gør det, når hjemmeholdet allerede fra starten af går ud og leverer en knivskarp indsats.

Allerede efter 6 minutter kanonerede midtbanechefen Jeppe Jørgensen Give på 1-0 med et fint hovedstød efter hjørnespark sendt ind af Jonas Østergaard. Og blot 2 minutter senere blafrede netmaskerne i Sæddingmålet igen, da Jakob Kristensen tændte for målstrømmen og smækkede et oplæg fra angrebskollega Kristoffer Larsen i målet til 2-0.

Det var på alle måder en våd omgang for gæsterne, og de rød/hvide esbjergensere kom sig aldrig over denne eksplosive start fra hjemmeholdet.

Og elektrikeren med 9-tallet på ryggen var ikke færdig med at kortslutte gæsternes netmasker. I det 24. minut var Jakob Kristensen igen på færde, og igen var det hans wingman i de offensive missioner, Kristoffer Larsen, der servicerede ham, da den toptændte angriber for alvor slukkede for gæsternes pointkontakt.

Dermed en stensikker 3-0 føring til de grønne ved pause, og så fik vi en 2. halvleg, hvor Give var i kontrol, hvor man ikke tillod gæsterne ret meget på den offensive konto. Til gengæld havde hjemmeholdet deres pæne muligheder for at udbygge føringen. Men her var stolper og overligger i vejen.

Så fik ’Målstrøm,’ sit hattrick

Nu kunnen man jo godt se, at Gives nr. 9 gik og ventede på den gyldne mulighed, der kunne sende ham ind på klubbens liste over hattrick-magere, sådan skal en ægte målræv nemlig tænke, og sandelig om ikke vi fik det gyldne mål til 4-0 og dermed kunne ”Målstrøm” fuldende sit hattrick.

I det 90. minut fik Jakob Kristensen nemlig stukket en veltempereret sukkerbal i dybden af Malthe Debel Pedersen. Og så tændte den lynhurtige angriber for alle sprintkontakterne og overløb 3-4 modstandere, inden han fra en spids vinkel tæt på baglinjen med et kælent Messichip ekspederede bolden hen over den forgæves sprællede Sædding-keeper, er kunne se bolden sænke sig i nettet ved bagerste stolpe. Et ypperligt mål på teknisk højt niveau og eminent måde at lukke en ellers noget ”gråvejrsagtig” 2. halvleg.

I kontrol hele kampen

Gives træner Kasper Bach-Jensen var på trods af regnen og kulden en glad og tilfreds mand efter kampen.

- Det var jo lidt af en våd omgang i aften, men stærkt at vi kommer foran 2-0 allerede efter 8 minutter. Det betyder, at det er ok, at vi så overlader initiativet lidt til Sædding. VI står rigtig godt på banen, og den eneste chance de har er i det 22. minut, hvor Philip i målet excellerer med en fantastisk fodparade. Kort efter løber vi så en fin omstilling og Jakob gør det til 3-0. I 2. halvleg er vi i kontrol og kommer frem til en del chancer og muligheder. Vi har da også tre forsøg på stolper og overligger, så sejren kunne sagtens være blevet større,. Men fedt at vi for 2. kamp i træk leverer et clean sheat, det er også værd at tage med, konstaterer den drivvåde træner med et tørt og lunt smil.

Man og the Match for Give blev naturligvis hattrickskytten Jakob Kristensen.

Give spiller næste gang lørdag den 14. september klokken 13.00 – igen på hjemmebane – mod FC Horsens. Det bliver en topkamp mod rækkens nr. 2 fra Give, og rækkens nr. 3 fra Horsens. Du kan se tabellen herunder.