Efter tre sejre i rap: Suveræne Give er tilbage på 1.pladsen i jyllandsserie 2

Søndagens hjemmekamp over Bramming i jyllandsserien 2 endte med en stensikker 6-0 sejr til Give Fremads JS 2-mandskab der nu har vundet tre kampe i træk med en målscore på 15-1. Med sejren overtager Give 1. pladsen i rækken fra Aabenraa.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Det blev en forrygende festdag på Waldstadion søndag eftermiddag, da Give Fremads jyllandsseriemandskab, der før kampen indtog 2. pladsen i rækken, tog imod rækkens nr. 3 fra Bramming.

Hjemmeholdet skulle forsøge at følge op på den flotte stime, holdet har igangsat med to storsejre i rap over Odder (4-1) og Sønderborg (5-0). Og det projekt lykkedes fuldt ud, idet de grønne sendte esbjergenserne hjem med en sæk på 6-0 efter en sikker 3-0 føring ved pausen.

Førte 2-0 efter 15 minutter

Med sejren rykker Give op på 1. pladsen i rækken og skubber dermed Aabenraa ned på 2. pladsen (se tabellen under artiklen).

-Vi får en perfekt start. Fører 2-0 efter et kvarters spil på mål af Jonas Østergaard og et selvmål i det 18. minut. Da Jakob Kristensen øgede til 3-0 i det 22. minut, så det rigtig godt ud for os. Vi var i fuld kontrol, og udover de tre mål har Jakob et drøn op overliggeren, Victor Snoghøj brænder en 100 procents chance og derudover hr vi en 3-4 stor chancer, så vi kunne sagtens have ført med både 5 og 6 mål ved pausen. I dag får vi, modsat den sidste kamp vi spillede mod Bramming, hvor vi spillede 2-2 , at vi er et klart bedre hold end dem, og var noget, vi havde hungret efter, fortæller Gives træner Kasper Bach-Jensen umiddelbart efter kampen.

Ny angrebsopstilling fungerede fint

Give tillader gæsterne at komme frem til blot én chance, og det skete efter 41. minutters spil i en periode hvor Give slækkede lidt på tingene, nok med den sikre 3-0 føring i baghovedet som mental bremseklods.

-Vi er egentlig godt tilfredse i pausen, og vores nye angrebsopstilling med Jakob ude til venstre og Kris Larsen inde i midten fungerede fint. Kris er supergod til at finde rummet mellem bagkæden og midtbanen og derfra sætte nogle ting op, og Jakon satte flere gange sin direkte modstander ude på kanten med en flot assist til Jonas Østergaard til følge.

Goalgetter Jonas Østergaard blev Gives Man of the Match med Mathias Mortensen lige i hælene. Foto: Jim Hoff

Ond stemning i slutfasen

Kristoffer Larsen og Jonas Østergaard gjorde det til 4-0 og 5-0  i henholdsvis det49. og 52. minut, og dermed var det definitivt game over for gæsterne. Det blev indskiftede Frederik Lyhne, der i det 80. minut snørede sækken med sin scoring til 6-0 efter et rigtig fint indhop.

-Vi tog Jakob Kristensen ud efter 38. minutter, da det ned lidt i baglåret, Peter Christensen og Jeppe Jørgensen fra midtbanen fik også en pause i 2. halvleg, og de to indskiftere Mathias Thychosen og Magnus Bitsch gjorde det rigtig fint på den nykonstruerede midtbane. Jonas Østergaard måtte i det 86. minut udgå efter en grov stempling på knæet, og selvom det hele jo var afgjort, synes jeg at dommeren mistede kontrollen over kampen. Der kom lidt en ond stemning på banen, Bramming var tydeligvis frustrerede, og her savnede vi i begge lejre en konsekvent linje fra dommeren. Det endte med et min assisstenttræner Jesper Jochumsen i det 76. minut kom op i det røde felt - og det gav et rødt kort så selvom vi brillerede på mange parametre i dag, så var der lidt mudder i sejrssuppen, konstaterer Kasper.

Altid entusiastiske Jesper Jochumsaen indkasserede et rødt kort i det 76. minut, da hans ellers velmente hjælp til dommeren overskred tærskeln for venlighed. Foto: Jim Hoff

Vild, vild måltrio i front

Han var godt tilfreds med at se sit mandskab være 100 procent klar fra start. Båd eudsigten til at snuppe 1. pladen i rækken og lysten til at vise Bramming, hvem der var det bedste hold var store motivationsfaktorer.

-Det er bare en fornøjelse som træner at se sit hold gå ud og være så klar fra starten af. Og så må vi også bare sige, at med den giftige fronttrio vi har, så er det altid svært for vores modstandere at lukke os helt ned. Du kan umuligt lukke ned for dem alle tre på engang. Jonas, Jakob og Kris ligger på de tre øverste pladser i rækken både med hensyn til målscoring og assist, så de er virkelig en mundfuld fro de andre hold, konstaterer Kasper med et stort smil. Jonas Østergaard, der har spillet i Bramming, blev Gives Man of the Match skarpt forfulgt af forsvarsspiller Mathias Mortensen.

Topkamp på lørdag i Aabenraa

Give spiller på lørdag en sindssygt vigtig kamp på udebane mod Aabenraa, der på det sidste har vist nedadgående formkurve, især fordi deres bedste mand, Michael Neesen, er skadet.

-En rigtig vigtig kamp for begge hold. Nu ligger vi nr.1, og gutterne er stålsatte på, at vi ikke giver den plads fra os. Aabenraa har ligger 1’er længe, men jeg tænker, at de har overpræsteret lidt. Vi fylder til kampen en bus med 2. og 3. holdsspillere, og så skal vi forhåbentlig have en rigti hyggelig tur hjemad .med en sejr og 3 vigtige points i bagagen, siger Givetræneren.