Dobbelt-op på håndboldherligheder på søndag: Både kvinderne og herrerne spiller i Vestjysk Bank Arena

Søndag den 6. oktober er der stor håndbolddag i Vestjysk Bank Arena, hvor 3. divisionskvinderne klokken 12.30 sæsondebuterer på hjemmebane med Kolding HK, og dernæst er det 2. divisionsherrerne der 14.30 indtager hallen til kamp mod Søndersø. Mon ikke sådan en Super Sunday kan lokke godt med folk i arenaen!

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Det er lykkedes for kampprogramlæggerne i Give HK at få stablet en dobbeltkamp på benene i Vestjysk Bank Arena søndag den 6. oktober, hvor det er kvindernes 3. divisionsmandskab, der indleder håndboldherlighederne, hvor efter klubbens 2. divisionsherrer tager over.

Kvinderne fik en forrygende start på sæsonen, da de som nyoprykker sæsondebuterede med en sikker 19-14 sejr på udebane i Viby og fik dermed de første gode points ind på kontoen. Vores LokalAvis har talt med holdets spillende succestræner, Trine Fomsgaard Pedersen, der har skaffet klubbens damehold to oprykninger i træk.

En flok håndboldglade veninder

-Vi bygger fint videre på de ting, vi fik skabt i sidste sæson. Det er stort set samme trup som sidste sæson udover at vi har fået tilgang fra to fløje og en stregspiller, og det er en rigtig god base at bygge videre på. Vi hentede en masse god læring i danmarksserien, og nu handler det om at videreudvikle på tingene, siger Trine, der selv bibringer med en masse erfaring og høj håndboldkvalitet fra Damehåndboldligaen med 150 kampe på cv’et for blandt andet Odense Håndbold.

Trine betoner, at målet i denne sæson ikke er en ny oprykning.

-Det handler kun om at overleve i 3. division. Nu skal vi finde vores ben i en ny række, vi skal ind og finde ud af, hvor vi står i forhold til det generelle niveau i 3. division . Vi er jo i bund og grund en flok gode veninder, har fundet sammen om håndbolden – og som elsker at spille håndbold sammen, så nu handler det om at komme ud og opleve og lære sammen.

Give HK's kvindehold har leveret to oprykninger i træk, men nu handler det følge holdets spillende træner, Trine Fomsgaard Pedersen, om at at overleve i den nye række. Foto: Jim Hoff

Skal kæmpe for at overleve i rækken

-Vi er skrøbelige/sårbare i forhold til afbud og skader, så vi har ingen drømme om at rykke op i 2. division, men klarer vi skærene i 3. division, er det også stærkt. Mange af pigerne bor i byen, og det er vigtigt med et solidt lokalt fundament. I alt er vi 28 piger til 3. division og serie 1, en rigtig god flok, og her kommer cirka en håndfuld udefra. Vores hold er funderet på sociale fællesskaber, vi er et breddehold, som er afhængige af hinanden, og vi lever højt på vores gode gejst, og at vi alle vil hinanden. Vi er godt klar over, at vi nok skal opleve nogle kampe, hvor vi får nogle rap over nallerne, men det tager vi med, siger Trine.

Til kampen mod Kolding HK vil Trines tropper gå på banen med sit eget håndboldkoncept – og det gælder uanset hvilken modstander man møder.

-Man vil komme til at se en flok topmotiverede piger fra Give, der vil give alt her i sæsonens første hjemmekamp i den nye håndboldarena, lyder det stålsat fra Trine.

En must win kamp for herrerne

Efter pigernes kamp er det så Give HK’s 2. divisionshold, der tørner ud mod oprykkerne fra Søndersø. Erik Flaks tropper har på den ene side fået en rigtig fin sæsonstart, og på den anden side alligevel ikke. Ret beset har holdet vundet de to første klampe, i hvert fald rent sportsligt, men storsejren over Kolding IF i sæsonåbneren er blevet konverteret til et nederlag, idet man brugte et par spillere, som man ikke havde nået at få registreret hos DHF i tide. Til gengæld fik man så på bagkant af denne spand mentale isterninger i underbukserne hentet en vigtigt sejr på udebane i Grindsted, og dermed er 2. divisionsdrengen så på tavlen.

Dagens opgør mod oprykkerne er en klassisk must win kamp. En dyst mellem et hold, der skal kæmpe for at blive i rækken (Søndersø) og et hold, der qua en stærk og bred trup må forventes at dyste med om de helt sjove pladser i rækken.

Så der er masser af gode grunde til at komme i Vestjysk Bank Arena på søndag, når Give HK inviterer ind til Super Sunday!

 

Give HK's herrer tager søndag imod oprykkerne fra Søndersø, og her må hjemmeholdet og holdets nye storskytte Emil Pil (på billedet)tage favoritværdigheden på sin kappe. Foto: Jim Hoff