Bulls eye og bronze: Landstræner fra Give var med til succesfuldt EM-resultat

Det var med Daniel Thybøl fra Give som landstræner, at det danske dartlandshold sidste uge sikrede sig det bedste danske EM-resultat siden 2008. Det skete i værtsbyen Samorin i Slovakiet.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

SPORT: Ikke siden 2008 har det danske herrelandshold vundet medaljer ved EM, men det blev der sat et brat og dejligt punktum for i weekenden, da det danske herrelandshold sikrede sig bronzemedaljer i holdkonkurrencen, der er en af i alt tre discipliner ved mesterskaberne. 

Det dansk dartlandshold var repræsenteret af spillerne Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak, Michael Mogensen og Brian Løkken, mens Daniel Thybøl, der er født og opvokset i Give, var med på holdet i sin egenskab af dansk herrelandstræner. 

Bedste landsholdsresultat i 16 år

Daniel Thybøl har været landstræner for det danske herrelandshold siden december måned, og den blot 28-årige skolelærer, der i dag bor i Fredericia, var i sin EM-debut med til at sikre det bedste danske landsholdsresultat i 16 år. 

Foruden holdkampen blev der også spillet både single og double ved EM. Resultaterne i de respektive discipliner giver point til det samlede EM-regnskab, hvor Danmark sluttede som nummer syv ud af samtlige 40 nationer. Også det resultat er det bedste resultat for det danske herrelandshold siden 2008.

Appetit på mere

- Vi er naturligvis ekstremt tilfredse, udtaler Daniel Thybøl ovenpå europamesterskabet og tilføjer.

- Vi havde på forhånd håbet på medaljer, men at det rent faktisk blev realiseret er langt mere, end hvad vi kunne have forventet. Det er et stort resultat, der vidner om, at dansk dartsport bevæger sig i den rigtige retning, og det giver i dén grad appetit på mere. Jeg er sikker på, at vi har et endnu større potentiale i fremtiden, så vi skal arbejde endnu hårdere end vi allerede gør fremadrettet, konstaterer Daniel Thybøl

Europamesterskabet blev i sidste ende vundet af det svenske landshold foran Holland på andenpladsen og England på tredjepladsen. I oktober 2025 er der VM på programmet, hvor Daniel Thybøl igen forventes at stå i spidsen for herrelandsholdet i Sydkorea.

 

Daniel Thybøl fra Give er landstræner for herreholdet i dart, og i weekenden hentede han sammen med spillerne Andreas Toft Jørgensen, Simon Bak, Michael Mogensen og Brian Løkken EM-bronze til Danmark. Privatfoto