
FrivilligCenter Give tilbyder dig at få ’ekstra ører’ med ved svære samtaler
Det kan godt være noget af en mundfuld selv at skulle afsted til læge, advokat, på sygehuset eller hvis man skal til møde med en kommunal sagsbehandler. Derfor er FrivilligCenter Give klar med den såkaldte bisidderordning, hvor et team af gode folk står klar.
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
GIVE: Har du brug for ekstra ører og hukommelse, når du som borger skal afsted til samtaler, der kan være både vigtige og komplicerede, så kan det være, du skulle kontakte bisidderordningen under FrivilligCenter Give.
Her har man fire personer tilknyttet den fine ordning. Og der er både mandlige og kvindelige bisiddere.
Tryghed for borgeren
Kjeld Kristensen redegør her for, hvordan et samarbejde med en bisidder typisk forløber
Bisidderordningen er et tilbud om at få ”et ekstra sæt ører med”, når man som borger skal til læge på sygehuset, mødes med sagsbehandler m.v. Dertil kommer, at borgeren meget ofte oplever, at ud over den gode og trygge oplevelse af at have en bisidder som det "ekstra øre", er man typisk også glad for den forudgående og efterfølgende dialog om konsultationen/mødet.
- Ordningen bliver benyttet, og der er meget positive tilbagemeldinger på ordningen. Vi har god plads til, at flere benytter sig af tilbuddet, Kjeld Kristensen, der er en af de fire bisiddere, der er tilknyttet ordningen.
Formøde og tavshedspligt
- Vi bliver kontaktet eller bliver bedt om at kontakte en borger, som ønsker en bisidder. Vi vurderer så, om det har et sundhedsfagligt eller forvaltningsfagligt indhold og fordeler så derefter. Når det er på plads, aftaler vi et formøde med borgeren før det planlagte møde, hvortil der ønskes en bisidder. Her gør vi meget ud af at fortælle om rollen, tavshedspligten og fortroligheden for at give borgeren tryghed.
Dialogen fortsætter efter mødet
Så er der selve mødet, hvor den frivillige er med som bisidder. Efterfølgende tages en snak med borgeren om forståelse, oplevelse og eventuelle næste skridt for borgeren.
- Vi tilbyder altid mulighed for, at borgeren kan vende tilbage, hvis noget stadig er uklart, eller der er brug for uddybende dialog, understreger Kjeld Kristensen.
Du kan på FrivilligCenter Gives hjemmeside finde kontaktoplysninger på de fire bisiddere.