
Lærke fra Give og Michael fra Vonge genåbner Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia
Der skrives et nyt kapitel i historien om Michelin-restauranten Ti Trin Ned, når Lærke Krudt og Michael Nørtoft slår dørene op som nye ejere onsdag den 15. januar 2025 kl. 18.00. Det sker sammen med et nyt og erfarent hold, der borger for kvalitet, og med et lidt mere moderne og nutidigt udtryk.
Af Christian Kjeldsen - ck@coldcoast.dk
GOD MAD: - Vi har samlet et hold, som vi kender og har arbejdet sammen med fra førende restauranter som f.eks. Ti Trin Ned og Lyst (begge en Michelin stjerne) samt Geranium og franske Hotel Flocons De Sel (begge tre Michelin stjerner) mv.
- Det har vi gjort ud fra ambitionen om, at vi skal bygge videre på det stærke fundament, Mette og Rainer Gassner har skabt gennem deres 25-årige ejerskab af Ti Trin Ned, fortæller Ejer og køkkenchef Michael Nørtoft.
Lokale råvarer i højsædet
Han vil - sammen med de øvrige i køkkenet - fortsat holde fast i målet om at bruge lokale råvarer.
- De lokale råvarer er af så god kvalitet i vores område, at det ikke vil give noget som helst mening at hente tilsvarende varer i udlandet. Vi vil gerne bakke op lokale danske råvarer så langt, vi overhovedet kan. Der er ting, vi ikke producerer i Danmark, som vi, som alle andre, må hente i udlandet, påpeger Michael Nørtoft.
Moderne udtryk
Lærke Krudt og Michael Nørtoft er helt bevidste om, at forventninger til dem, er høje.
- Vores køkken bliver det nordiske køkken med fransk touch. Det nordiske med de rene lokale råvarer, og det enkle elegante visuelle udtryk, tilsat franskmændenes passion for gode smage, påpeger Michael Nørtoft.
Mens han tager sig af køkkenet, er Medejer Lærke Krudt restaurantens nye General Manager.
Rastauranten har en helt unik udsigt ud over vandet. Foto: Christian Kjeldsen
Stærk udsigt og moderne interiør
- Ti Trin Ned har en af landets absolut bedste udsigter, og et moderne og smukt interiør. De to ting går allerede op i en højere enhed, og er en vigtig del af helhedsoplevelsen. Derfor laver vi kun minimale ændringer. Vi er meget optaget af at udvikle værtskabet, for derigennem at give gæsterne den uforglemmelige oplevelse, et besøg hos os, skal være, fortæller Lærke Krudt.
Ti Trin Ned åbner onsdag den 15. januar 2025 kl. 18.00, og har åbent onsdag til lørdag. Booking af borde sker på www.titrinned.dk og er allerede åben. Her kan man også finde den aktuelle menu.
FAKTABOKS MICHAEL NØRTOFT
Alder: 28 år
Født og opvokset i Vonge i Jylland.
2015: Vandt skolemesterskabet på UCH i Holstebro, og vandt en tredjeplads sammen med Jakob Jensbye ved DM for Kokkeelever.
2016: Hotel Svanen i Billund
2016: Restaurant Lieffroy i Nyborg - heraf to år som souschef.
2017: Udtaget til Juniorlandsholdet Junior
2018-2020: Ti Trin Ned (souschef)
2020-2022: Formel B (souschef)
2022-2023: Formel B (køkkenchef)
2023: Vandt Nordic Chef Of The year, blev nummer to ved Nordic Green Chef, Årets Kok samt Bocuse d'Or udtagelsen. Han har siden 2023 været kaptajn for Kokkelandsholdet.
2023: Fra juni ansat på Geranium i København.
2024: Statsbesøg med HKH Kongen i Polen (dansk gallamiddag).
2024: OL i Paris (som kok for de danske atleter).
2024: Fra August ass. køkkenchef på Ti Trin Ned
2025: fra 1. januar ejer af Ti Trin Ned sammen med Lærke Krudt.
28-årige Michael Nørtoft fra Vonge har et impnerende cv. Se blot ovenover. Foto: Christian Kjeldsen.