Givskud Zoo har ramt plet med fællesspisningskonceptet – og nu kan du komme til italiensk aften.

Foto: Chefkok i Givskud Zoo, Dannie Rosenkvist Andersen  glæder sig sammen med sit køkkenteam rigtig meget til den italienske aften, hvor der er fem retter på menuen. Foto: Jim Hoff

I september 2024 lancerede Givskud Zoos kok Dannie Rosenkvist Andersen konceptet fællesspisning, hvor der kom gode danske retter på bordet. Og efter en stille start slog konceptet rigtig fint igennem, og det fortsætter her i 2025, hvor der også blandt andet snart er en italiensk aften på menuen.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVSKUD: Da Givskud Zoos chefkok Dannie Rosenkvist Andersen i august 2024 lancerede, at han ville indføre fællesspisninger, var det med en motivation for, at folk kunne komme ind og se, hvad Dannie og hans folk i køkkenet har at byde på.  

- Vi er meget motiverede og opsatte på at vise, at vi her i Jakobs Spisehus kan lave rigtig god mad, hvor man både kan lide maden, og hvor man også bliver mæt, lød det dengang fra Dannie.

Stille start, men så ……

Her et halvt år senere kan han så konstatere, at man ramte lige midt i skiven med konceptet, der er blevet taget rigtig godt imod hos både den lokale befolkning på egnen og udefra kommende gæster.

- Vi lagde lidt stille ud med 35-30 gæster, og vi måtte da også aflyse en aften, hvor der stod blomkålsbøffer på menuen. Den ret passede vist ikke lige til kundegruppen her på egnen, konstaterer Dannie med et stort smil. 

- Vi ramlede også ind i et par aftener, hvor der var fællesspisning i forsamlingshuset, men det har vi styr på nu. Og så fik vi ellers for alvor gang i sagerne, da vi inviterede på flæskesteg og risalamande. Her havde vi 128 gæster, og den uge, hvor vi bød på stegt flæsk med persillesovs og æblegrøn, dukkede der 100 gæster op. Det var superfedt.  

 Dannie kan også berette om et fint flow i menusalget ud af huset til nytårsaften, hvor man trakterede både med okse- og gris på menuen.  

Fortsætter med konceptet i 2025  

Nu har man så cirka 6 måneder at evaluere fællesspisningssetuppet på, og her vil køkkenholdet vende både menuerne samt antallet af gange, der tilbydes fællesspisninger. 

- Vi går et travlt forår i møde. Vi har en del konfirmationer, møder osv., og så er der en del store events i parken. Vi har også fået godt fat i erhvervssegmentet, ligesom vi også lancerer flere og flere familiedage, hvor firmaer eller familier kommer og spiser. Folk har, og det var jo hensigten, fået øje på os, og at vi er et godt spisested. Så alt i alt begynder det virkelig at ligne noget nu. Uden at afsløre for meget kan jeg også godt fortælle her, at vi har nogle spændende ting i støbeskeen, siger Dannie.  

Italiensk aften på vej 

Et nyt spændende tiltag er den italienske aften, der løber af stablen den 21. marts i Skovsalen.  

- Her introducerer vi, på kærlig opfordring af vores gæster, en aften med fem italienske retter, hvor gæsterne blandt andet skal smage ravioli, pasta, pizza, lenticchie, og så bringer vi også den populære bedstemorkage, Torta del Nonna, på bordet. Vi får også besøg af Allan Jørgensen fra H.J Hansen Vin, der leverer 5 forskellige vine, der hver især passer til de fem retter, vi stiller på bordet denne aften.  

- Det er en event, vi glæder os rigtig meget til her på køkkenholdet, en virkelig spændende udfordring, og vi håber, folk tager godt imod konceptet. Allerede nu er 20 af de 70 pladser revet væk. Og det er bevidst, at vi kun laver plads til 70 gæster. Det handler om at skabe en intim atmosfære, hvor folk kan sidde ved 2- eller 4-mands borde og hygge sig. Her er der virkelig basis for en romantisk aften med fruen i huset, lyder det fra Dannie med et skævt smil. 

Stærk opbakning fra de lokale  

Han er som sagt rigtig glad for, at konceptet med fællesspisningerne har ramt plet.  

- Vi ser både almindelige gæster og børnefamilier bakke op om fællesspisningerne, det er så dejligt. Og stor tak til de lokale her på egnen for deres virkelig flotte opbakning af fællesspisninger. Det er med til at skabe en rigtig fin synergi i byen, at vi på den måde har lokalbefolkningens fine opbakning.  

- Vi ser også gæster fra for eksempel Hedensted og Vejle, og det er vi også rigtig glade for. Jo flere gode ambassadører vi får til vores koncept her, desto bedre.

Andre læser

Dannie og Jakobs Spisehus klar med nyt koncept: Nu kan du komme til langbordsmiddag i Zoo 

Givskud Zoo - Zootopia runder sæsonen af med tredjehøjeste besøgstal nogensinde

Vinterferieugen i Givskud Zoo blev en succes med besøgstal over forventning