Dannie og Jakobs Spisehus klar med nyt koncept: Nu kan du komme til langbordsmiddag i Zoo
Givskud Zoo lægger an til at lancere et helt nyt koncept, og denne gang handler det ikke om nye dyr eller tiltag i selve parken. Det er køkkenchef Dannie Rosenkvist Andersen, der søsætter et helt nyt koncept: Langbordsmiddag eller fællesspisning.
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
GIVSKUD: Hvis du er til god klassisk dansk mad med nok på tallerkenen og med gode råvarer, så vil du uden tvivl sætte pris på det koncept, som køkkenchef Dannie Rosenkvist Andersen i Givskud Zoo lancerer med start fra den 5. september i år.
-Vi følte, at der skulle ske noget nyt og spændende, også her i Jakobs Spisehus, og vi har også stor lyst til at udnytte vores ressourcer omkring vores fine køkken og gode lokaler endnu bedre. Og det handler også om nytænkning og udvikling af parkens samlede tilbudsvifte, og derfor tilbyder vi nu konceptet langbordsmiddag og fællesspisning, forklarer Dannie.
Langbordsspisninger vil køre fast hver torsdag aften i september og oktober måned, og det handler ud over den gode danske mad også om at tilbyde folk nogle gode hyggelige og spændende rammer, hvor man også kan få et godt socialt samvær sammen med venner og familie.
- Vi brænder for at vise hvad vi kan
-Det bliver helt uformelt og nede på jorden. Det bliver på højskolemaner, hvor maden står på bordet, og så langer man ellers bare selv til. Vi har plads til 150 gæster, men hvis vi her i starten kan nå op på omkring de 80, ville det da være super.
-Konceptet her er jo meget rettet mod lokalområdets folk, som vi vil tilbyde at komme ud og få noget godt at spise og hygge sig sammen. Konceptet er helt enkelt: Spis hvad du kan for 110 kroner for voksne og 55 kroner for børn, og man betaler så selv sine drikkevarer. Der vil komme gode klassikere på bordet som krebinetter, stegt flæsk, karbonader, boller i selleri, kyllinge-frikassé osv. Vi lytter også gerne til folks ønsker, så hvis der er udbredt stemning for en vaskeægte flæskeaften, så kigger vi da på det, siger Dannie.
Han tilføjer, at man også kan tilkøbe kaffe, småkager og eventuelt også dessert, hvis man skulle ønske det.
-Vi håber på god tilstrømning, så folk kan komme ind og se, hvad vi kan og hvad det er, vi har at byde på. Vi er meget motiverede og opsatte på at vise, at vi her i Jakobs Spisehus kan lave rigtig god mad, hvor man både kan lide maden, og hvor man også bliver mæt.
Køkkenchef Dannie Rosenkvist Andersen ser meget frem til at lancere det nye langbordsmiddagskoncept i Jakobs Spisehus. Foto: Givskud Zoo
Temaftener med mad fra alverdens lande på tegnebrættet
Da Dannie lancerede ideen og langbordsmiddage hver torsdag i september og oktober, fik kar hurtigt thumbs up fra ledelsen, som han ikke tøver med at kalde for udviklingsparate.
-Det er vigtigt for Givskud Zoo, at vi er klar til at tænke i andre baner og til at tænke ud af boksen. Og vi er også fokuserede på at tiltrække endnu flere folk fra lokalområdet, og da tænker jeg da, at sådan en aften med god mad lige er sagen her på egnen. Vi laver også mere moderne mad, når vi for eksempel afholder kurser og selskaber, og det ligger også helt fremme i idebanken, at vi vil til at lave temaaftner.
-Det kunne for eksempel være en spansk aften, og her er det jo oplagt at vi tager udgangspunkt i den geografi, som de forskellige dyr her i parken kommer fra. Og her kan vi jo nærmest bruge hele verden som udgangspunkt til de her temaaftner. Vi leverer også mad ud af huset, ligesom vi gør i spisninger for selskaber og klubber osv., pointerer Dannie.
Håber på udvidede åbningstider for Spisehuset til næste år
Han forklarer, at man her i september og oktober vil prøve det nye koncept af, og så kan man eventuelt fortsætte med langbordsspisninger til næste sæson. Der ligger også en god mulighed i at tilbyde vandrehjemmets gæster at komme over og spise en god gang aftensmad.
-Det er jo helt oplagt at tilbyde vandrehjemmets gæster denne her mulighed, de skal da ikke gå sultne i seng. Slet ikke når vi ligger her lige ved siden af og kan lave god mad til dem. Nu har vi lige et halvt års tid til at se på, hvordan vi lige kan invitere gæster ind i Jakobs Spisehus. I dag skal man jo have billet til parken for at komme herind, men det må vi se på, om det kan laves på en smart måde, så folk kan komme herind og spise – uden først at skulle løse billet til zoo. Det vil skabe en endnu større bevidsthed omkring Jakobs Spisehus, det vil give mere synlighed og opmærksomhed, så vi for alvor kan vise, hvad det er, vi kan her.
Jakobs Spisehus har 3 fuldtidsansatte og en deltids ansat plus de dertil nødvendige sæsonarbejdere. Menuen for de respektive langbordsmiddage kan ses på parkens sociale platforme og den vil også kunne ses i de nyhedsbreve, der bliver sendt ud samt på parkens hjemmeside.
-Man bestiller på denne mail: kok@givskudzoo.dk, og man kan bestille indtil klokken 12.00 dagen før spisningen, lyder det afslutningsvist fra Dannie.