Skinke og olivenolie: Johnny fejrer spansk fødselsdag
Han er ikke så vild med at fortælle, hvor gammel han bliver, men Johnny Mortensen fra Kælder-vin i Give vil til gengæld gerne løfte sløret for, hvad der skal ske ved hans fødselsdagssmagning fredag den 27. oktober i år i Ikærhallens kantine. Her kommer byen til at dufte helt vildt meget af Spanien.
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
GIVE: Johnny Mortensen og Kælder-vin kipper med dannebrog fredag den 27. oktober. Det er der to årsager til: Dels fejrer den nu tidligere unge mand fødselsdag, og dels bydes der ind til den efterhånden traditionelle “fødselsdagssmagning” hos Kælder-vin.
Denne aften vil området omkring Ikærhallen hvor Kælder-vin afholder eventen, komme til at genlyde af ‘Evia Espana’ og dufte af god iberisk skinke og olivenolie. For i år fejrer senor Mortensen fødselsdag med spansk tema. Skal der så ikke også vin på bordet, tænker du så, kære læser?
Noget helt nyt
Det vender vi tilbage til. Først lader vi lige Mortensen junior komme til orde, for Malthe Mortensen, som er blve4t fast tilknyttet Kælder-vin, har lige et par ting, han gerne vil sige om arrangementet.
- I kan godt glæde jer til denne fantastiske og unikke aften! Efter en kæmpesucces sidste år i forbindelse med Johnnys fødselsdagssmagning, vil vi igen i år gerne invitere til en forrygende smagning. Denne aften bliver noget specielt. Ikke pga. af fødselsdagen, for dem har der efterhånden været mange af, nej, vi skal prøve noget, som vi aldrig har gjort før, lyder det med forventningsfuld begejstring i stemmen fra Malthe.
Spansk skinkeskærer på besøg
Han kan afsløre følgende program for den spansk inspirerede aften hos Kælder-vin, hvor man får eksklusivt besøg af Adrian fra Spanien
- Adrian er skinkeskærer, men ikke bare alm. skinkeskærer. Han er oplært af selveste verdensmesteren i at skære skinke, nemlig, Azelmo. De skærer selvfølgelig ikke i almindelige skinker, men derimod vil han stå og skære frisk iberico skinke til gæsterne, forklarer Malthe.
Iberico skinke er også kendt som spansk sortfodsskinke lavet af sorte iberiske svin, der bliver fodret med korn. Skinken er et helt gastronomisk kapitel - en slags spansk lufttørret skinke kendt og værdsat blandt gourmander over hele verden som en eksklusiv delikatesse.
Den spanske skinkeskærer Adrian er klar med lækre udskæringer til aftenens gæster til "den spanske fødselsdagsfest" hos Kælder-vin. Privatfoto
Olivenoliesmagning og 6 spanske vine på menuen
- Udover dette skal vi prøve en olivenolie-smagning, som nogle af vores kunder har prøvet det på en af vores vinture, men for de fleste, vil dette nok være en ny verden, der åbner sig. Og naturligvis kommer der et glas vin eller to på bordet, for vi skal også smage 6 fantastiske spanske vine og spise lækker spansk tapas, siger Malthe.
Man kan se mere om aftenens program på Kælder-vins Facebookside, og tilmelding til eventen foregår på mail info@kaelder-vin.dk
Bonusinfo: Johnny Mortensen er født samme år, som England blev verdensmester i fodbold
Der står også lækker olivenolie på menuen - og naturligvis kommer der også nogle fine spanske vine på bordet. Privatfoto
Modningen og aldringen af skinkerne er lige så vigtig som opdrættet og slagtning af dyrene. Forbenene, "paletas", og bagbenene, "jamones", køles ned natten over for at blive faste og dækkes derefter med havsalt i cirka en dag pr. kilo vægt. Derefter skylles de og hænges til tørre. Privatfoto