Give tanker gejst og humør i pokalen: Klar til næste runde efter 5-1 sejr over Østbirk

Give Fremads jyllandsserie 1-mandskab fik en tiltrængt positiv fodboldoplevelse tirsdag aften, da holdet gik videre i pokalen efter en stensikker 5-1 sejr over serie 3-holdet fra Østbirk, der ellers havde etableret sig som noget af en bananskræl for højereliggende hold.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Østbirk serie 3 – GIve Fremad Jyllandsserie 1 1-5 (0-4)

0-1 6. minut Jakob Kristensen

0-2 10. Minut Jakob Kristensen på straffe

0-3 35. Minut Jakob Kristensen, assist Magnus Rasmussen

0-4 38. Minut Mathias Thychosen

1-4 57. Minut (selvmål)

1-5 90. Minut Peter Christensen på langskud!

Gives Man of The Match: Jakob Kristensen med Peter Christensen som runner up.

POKALFODBOLD: Selv om Give Fremads jyllandsserie 1-mandskab har indløst den kedelige nedrykningsbillet til jyllandsserie 2, er sæsonen langt fra slut i forhold til videre avancement i Oddset Pokalen (DBUs pokalturnering).

Efter at have verfet Bredballes jyllandsserie 1 hold ud via en 4-2 sejr i Bredballe stod der en noget anderledes opgave på pokalplakaten, da Give tirsdag aften skulle til Østbirk for at indløse adgang til næste runde.

Østbirk spiller i serie 3, et godt hold der rykker op i serie 2 efter sommerpausen, og som blandt andet havde slået serie 1 holdet fra Rask Mølle ud af pokalen med en sejr på 6-1. Alligevel kan man roligt konstatere, at favoritværdigheden måtte ligge på udeholdet, og at kampen derfor godt kunne gå hen og blive en bananskræl for det gæstende jyllandsseriemandskab.

Givetopscorer Jakob Kristensen havde fået indstillet sigtekornet helt rigtigt. Han scorede hattrick i 1. halvleg og var den vej rundt med til at sikre Give en sikker ny omgang pokalbold. Foto: Jim Hoff

Give kom ud som lyn og torden

Sådan gik det dog langt fra, selvom Give måtte drage østpå med hele 5 afbud, idet Magnus Bitsch, Kristoffer Larsen, Simon Vilstrup, Frederik Lyhne og keeper Anders Hauge alle havde meldt fra af forskellige årsager.

Det gav så spilletid til Mikkel Gejl, Pelle Haurvig, Casper Bech Thomsen, Malthe Debel Pedersen og keeper Philip Jensen – og de var med til at hive en overbevisende pokalsejr hjem til det sejrshungrige Givemandskab.

-Gutterne var klar fra start og viste god indstilling. Vi får ret hurtigt lukket kampen med to hurtige scoringer ved Jakob Kristensen efter at vi de første 15-20 minutter virkelig leverer en superflot kamp. Efter 2-0 føringen har vi en lidt mere behersket periode, hvor Østbirk faktisk gør det godt. Vi overlader lidt for meget til dem, men via de to mål sidst i halvlegen ved Jakob og Mathias, har vi ligesom afgjort kampen ved pausen, fortæller Gives træner Kasper Bach-Jensen.

‘Pete’ kronede en klassisk sommerkamp med langskudsbrag

Han kunne efter pause-teen notere sig, at der gik ‘sommerkamp’ i den, og at de sidste 45 minutter derfor blev en tam affære. Der blev skiftet en del ud og givet spilletid til så mange spiller som muligt, men helt uden højdepunkter var de sidste 45 minutter dog ikke. For i det 90. minut forkælede midtbanedynamoen Peter ‘Pete’ Christensen sine medspillere med et af sine meget sjældne mål - og det endda på et brag af et langskud. Var der nogen der sagde John ‘Faxe’ Jensen EM-finale 1992?

Give er dermed videre i pokalen, og der trækkes lod i næste uge, hvor det afsløres, hvem de grønne får i næste runde, hvor både 2. divisions- og 1. divisionsholdene træder ind i pokalturneringen.

Hvad med EfBs nyoprykkede 1. divisionshold hjemme på Waldstadion. Mon ikke sådan en dyst kan fylde stolesæderne på tribunen!