Nyt hattrick af Kristoffer Larsen, da Give slog Sønderborg 5-0

Give Fremads jyllandsseriehold er for alvor kommet i mål- og pointhumør. Efter 4-1 sejren i Odder gik det igen på udebane ud over bundholdet FC Sønderborg, der blev besejret med 5-0. Her gentog angriber Kristoffer Larsen sit hattrick fra kampen mod Odder, mens hans kollega ud i det offensive Jonas Østergaard sørgede for de to sidste kasser.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

FODBOLD: Gutterne i grønt havde lørdag eftermiddag en både lang men også glimrende tur til det sønderjyske, da kampprogrammet pegede Give Fremads JS 2-hold i retning mod FC Sønderborg. Et presset mandskab, der frister en tilværelse som rækkens bundprop, mens de sportslige tendenser hos gæsterne fra Give går klart i den anden retning.

Cheftræner Kasper Bach-Jensen måtte grundet skader og afbud drage sydpå uden hele 5 spillere: Magnus Bitsch, Jeppe Jørgensen, Malthe Debel Pedersen, Jakob Kristensen og Chris Bech. Derudover var der også afbud fra sidste uges debutant Hugo Fraulo.

Måtte grundet 5 afbud stille med helt ny midtbane

Det betød, at kampen gav debut til Victor Patscheider og Jakob Mahler samt comeback til Lukas Hviid Flensborg.

-De mange afbud betød, at vi i dag måtte stille med en helt ny midtbane i en 5:2:3 opstilling. VI havde valgt en femmandsmidtbane for at lukke af for FC Sønderborgs kanter, og generelt fik vi lukket godt ned for dem, idet de i 1. halvleg kun havde 1 forsøg på mål, fortæller Kasper Bach-Jensen.

Det var storskytten med de brandvarme støvler, Kristoffer Larsen, der prikkede hul på målbylden, da han i det 27. minut på et oplæg fra en velspillende Frederik Lyhne bragte Give foran 1-0, hvilket også var pausestillingen.

Kris og Ø målamok

Efter pausen fik gæsterne for alvor tændt for målmaskinen. Det var angriber Jonas Østergaard der trykkede på knappen med to lynscoringer i det 49. og 52. minut på assists fra Peter Christensen og Frederik Lyhne. Efter 3-0 målet mente Kristoffer Larsen også, at han ville med til målfesten, så han nettede til 4-0 i det 58. minut, på assist fra sin angrebsmakker Jonas Østergaard, og fuldendte sit hattrick i det 63. minut med sin scoring til 5-0. Dermed 6 mål fra Kris i de sidste 2 kampe, en statistik man som offensivspiller nok godt kan leve med.

Kristoffer har i skadesfraværet af Jakob Kristensen indtager rollen som centerangriber, 9’er som man kalder det i dag, og den rolle har han ifølge Kasper Bach-Jensen udfyldt til perfektion.

-Kris har virkelig været skarp, og han været rigtig god til at operer i rummet mellem bagkæden og den defensive midtbane hos modstanderne, Her har han fundet et rum, hvor han rigtig kan boltre sig. Jeg har da været betænkelig ved at skulle undvære Jakob Kristensen, der er vores faste 9’er, men de betænkeligheder har Kris da i den grad manet i jorden. Han har også fået nogle gode diagonalbolde fra Mathias Mortensen fra vores bagkæde. Her har vi med de her fine pasninger lige overspillet 5-6 modstandere med blot én aflevering.

Kristoffer Larsen er i sit æivs målform. Han har scoret 6 mål i de sidste to kampe med henholdsvis Odder og FC Sønderborg. Foto: Jim Hoff

Skræmmende god bredde

Dermed blev kampene mod række

ns to bundhold ,Odder eller FC Sønderborg, den der klassiske ’bananskræl’, man ellers som tophold godt kan løbe ind i. 2 must-win kampe javel, men med en håndfuld skader og afbud i bagagen og med nye konstellationer rundt omkring på banen, kan alt ske.

-Vi er i kontrol gennem hele kampen. Vi spiller rigtig godt de første 75 minutter, men da vi kommer på 5-0 overlader, vi lidt for meget spil til FC Sønderborg. Så det sidste kvarter får vores keeper Philip Jensen lov til at vise sig frem fra sin gode side og vise, at han har safe hands. Jeg er udover sejren også rigtig glad for, at vi via de to sidste kampe her virkelig får vist, at vi har en skræmmende god bredde i truppen. Dejligt at vi kan rotere så meget, uden at det koster rent sportsligt. Vi har en trup på 25 sultne spillere, og det er også vigtigt, når man gerne vil være med helt i toppen i rækken, konstaterer Givetræneren.

Klubånd så det basker

Han fremhæver de to unge gutter Mathias Thychosen og Victor Snoghøj for at vise ekstra klubånd i forbindelse med kampen i Sønderborg.

-Mathias kom hjem fra rejse 6.30 i morgens, men han stillede op og spillede en superfin kamp på midtbanen. Victor skulle egentlig til festivitas i Aarhus, men i stedet for at melde afbud tog han med til Sønderborg og spillede en time, inden har sprintede af banen og drønede nordpå. Stærkt med sådan en indstilling fra de to gutter, lyder det anerkendende fra Kasper.

Den anden Kasper på holdet, nemlig anfører Larsen, får også ros af sin træner for at levere en stærk indsats som forsvarets leder og styre tropperne med fast hånd. Man of the Match blev den dobbelte målskytte Jonas Østergaard med Frederik Lyhne som runner up. Lyhne leverede ifølge Kasper Bach-Jensen sin klart bedste præstation her i efterårssæsonen.

Med sejren slog Give et 4-points til FC Horsens på 3. pladsen. Give er 2 points efter Aabenraa på 1. pladsen. Næste kamp er den 29. september, hvor de grønne på hjemmebane skal op mod Bramming fra rækkens 4. plads. Kampen spilles klokken 14.00.

Victor Snoghøj og Mathias Thychosen stillede begge op til kamp i Sønderborg, selvom deres forudsætninger for at deltage var lidt hårde. Foto: Jim Hoff