Museum Give har ansat ny leder – Mathias Christiansen Broch
Museum Give har ansat Mathias Christiansen Broch som leder af museet. Mathias tiltræder 1. april og har første arbejdsdag på Museum Give den 2. april 2024.
GIVE. Mathias Christiansen Broch kommer fra en stilling som teamleder ved Museum Salling, hvor han har haft ansvaret for museets arkæologiske afdeling og samling. Tidligere har Mathias været centerleder for det nationale forskningscenter ”Luftarkæologisk Center” ved De Kulturhistoriske Museer i Holstebro.
Mathias er uddannet cand. mag. i forhistorisk arkæologi fra Aarhus Universitet i 2013 og har en ph.d. fra Københavns Universitet. Mathias bor i Feldborg nord for Herning med sin kone Sabrina Christiansen Broch og deres tre børn Walter, Sigrid og Petra.
Museets nye leder kommer med erfaringer fra et udviklingsorienteret arbejde, hvor han har haft fokus på at sætte kulturhistorien i et perspektiv, så vi skaber størst mulig interesse og engagement i vores fælles historie ved at gøre den vedkommende og give den perspektiv for det liv, vi lever i dag.
En leder med den nødvendige energi
Ligeledes kommer Mathias med erfaringer, der peger ind i ledelsesopgaverne i den forretning, som et museum også er – både med markedsføring, budgetter, produktudvikling mv. Mathias har de forretningsmæssige perspektiver med sig fra en virksomhed, hvor han er medejer: Sall Whisky Distillery ApS.
- Det er nødvendigt at tænke nyt. Museum Give står overfor en række udfordrende opgaver med iværksættelse af nye udstillinger, en kommende museumsreform, ønsket om flere besøgende og behovet for tilførsel af flere ressourcer. I Mathias ser bestyrelsen en leder med den nødvendige energi, målrettethed, et gå-på-mod og ikke mindst evnerne til at mobilisere medarbejdere, samarbejdspartnere og bidragsydere for at lykkes med dette, siger bestyrelsesformand Kjeld Kristensen.
"Dybt fascineret af museet"
- Museum Give er et af de første museer jeg besøgte, da jeg som ung knægt boede i Vejle. Jeg var dybt fascineret af stedet og af muligheden for at komme helt tæt på de historiske håndværk. De oplevelser jeg fik på det daværende Giveegnens Museum var både håndgribelige og inddragende. Siden har museet fået nyt navn, og der er lagt spændende planer for fremtiden, men grundfortællingerne om entreprenørskab og tilpasning til en foranderlig omverden er stadig de samme vigtige fortællinger. Fortællinger som er spændende i sig selv, men som også er superaktuelle i dag. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for fornyelsen af Museum Give, udtaler Mathias Christiansen Broch og tilføjer:
- Jeg er motiveret af opgaver, hvor jeg får muligheden for at være en del af en forandringsproces, der giver værdi og mening. Derfor er jeg så utrolig glad for at træde ind i Museum Give, som jeg kan se står overfor en spændende transformation, hvor vi sammen skal skabe et museum, der kan blive til glæde for endnu flere besøgende.
Skal omsætte visionerne til realiteter
Opgaven, som Mathias skal stå i spidsen for på Museum Give, er en fornyelse af museet. Museet står på et solidt fagligt fundament og på årelange og rige traditioner. Retningen for museets fremtid er beskrevet i et prospekt med titlen ”Livet på Kanten”. På kanten handler om flere ting: om livet på heden, om agerdyrkningen, om byen og bysamfundene i området i overgangen mellem Øst- og Vestjylland – et område med fokus på produktion, entreprenørskab og værdier som at ”man skal kunne klare sig selv”.
Museet er i en situation, hvor visionen og de overordnede linjer er besluttet, og den fremadrettede opgave er at designe og implementere elementerne fra de overordnede linjer. Med andre ord skal museet med Mathias som leder have omsat visionen til realitet.
Det indebærer, at museet skal skaffe penge gennem fondsansøgninger, og der skal ske omfattende fornyelser af museets udstillinger og udvikling af museets aktiviteter. Alt sammen med det formål at få udviklet et fremtidssikret museum, som fremstår med en kreativ og spændende formidling, der er vedkommende, nærværende, inddragende og aktivitetsskabende.
Valgt ud blandt 15 ansøgere
Mathias Christiansen Broch. skal ud over ledelse af museet som et attraktivt kulturhistorisk museum med udstillinger, formidling, forskning og samlingsvaretagelse også medvirke til at udvikle Museum Give som kulturelt mødested for såvel gæster som lokale borgere.
Der var 15 ansøgere til stillingen som museumsleder, og det var et enigt ansættelsesudvalg og bestyrelse, som pegede på Mathias Christiansen Broch, som anses som et godt match til de opgaver Museum Give står foran at skulle have løst i årene fremefter.
Museum Give har ansat Mathias Christiansen Broch som leder af museet. Mathias tiltræder 1. april og har første arbejdsdag på Museum Give den 2. april 2024.Privatfoto