Godt nyt fra museet: Museum Give vandt i ‘statslotteriet’ 

Regeringen har vedtaget den nye museumsreform, og det er godt nyt for det lokale museum i Give, der står til at få forøget sin statsstøtte. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

GIVE: Regeringen har talt: Give Museum og Billund Kommunes Museer kommer fremadrettet til at modtage henholdsvis 400.000 og 300.000 kroner mere i statsstøtte, mens Vejle Museerne står til at miste 300.000 kroner årligt i statsstøtte. Her går man fra 9 millioner kroner til 8,7 millioner kroner. 

Dette er konsekvensen af den nye museumsreform, der blev vedtaget i denne uge.

Det betyder rent økonomisk, at Museum Give fremover modtager 1,5 millioner kroner om året, og det er 400.000 kroner mere årligt i forhold til, hvad museet på kanten af heden tidligere har modtaget 

Der lægges i reformen op til, at Give Museum skal have 1,5 millioner kroner om året, hvilket er 400.000 mere end før. Og det er gode nyheder for museet, der netop er i gang med at finde sine fødder igen rent økonomisk.  

Vores gode naboer, Billund Kommunes Museer, får også lidt mere i ‘lønningsposen’, idet de fremover vil modtage 1,2 millioner kroner, hvilket er en stigning på 300.000 kroner.