Forrygende start for Thyregod Kro: 140 spisende gæster til opstarten

Søndag den 1. oktober 2023 blev en mindeværdig dag for Thyregod Kro og for byen som så. Her åbnede kroen for menukortet med kroens nye kok Henning Christensen i spidsen. Og det blev en succes, idet den travle kok denne åbningssøndag skulle lange mad over disken til i alt 140spisende gæster. 

Af Jim Hoff – jimhofff@voreslokalavis.dk 

THYREGOD: I april 2022 åbnede Nijazi Depca Thyregod Kro efter at den havde stået tom og lukket siden 2014, hvor daværende ejer Hans Erik Karlskov lukkede kroen med henblik på at sælge den videre.  

Der skulle dog gå 7 år, inden kroen fik nye ejere i skikkelse af Nijaza og hans hustru Ardiana. I forvejen havde Nijazi haft gang i rengøringsfirmaet DDL Rengøring siden 2015. Det første gode års tid gik med at få shinet kroen op og få gang i selskaber og private fester. Kroens køkken var på det tidspunkt ikke klar til daglig krodrift og a la carte servicering.  

140 spisende gæster til åbningen 

Men det er den nu efter en renovering af køkkenet og med ansættelsen af Henning Christensen som kok. 
Det nye setup skulle stå sin prøve søndag 1. oktober klokken 12.00, hvor kroen genåbnede restauranten. Og det blev et tilløbsstykke til stor tilfredshed for kromand Nijazi. 

- Vi fik en helt fantastisk start, idet vi havde 140 spisende gæster inde. VI fik ros for vores mad, og der var stor tilfredshed generelt. Vi serverer god gammeldags kromad, hvor folk bliver mætte, for ingen skal gå sultne herfra. Sådan var det i 1777, da kroen startede, og sådan skal det også være i dag, siger Nijazi med et stort smil. 

Kroens kok, Henning Christensen, havde rigeligt at se til med i alt 140 spisende gæster, da Thyregod Kro åbnende for restauranten 1. oktober. Foto: Jim Hoff

Kro som i de go’e gamle dage 

Det er nemlig hans store drøm at få Thyregod Kro til at køre, som kroerne gjorde i de go’e gamle dage 

- Jeg er fascineret af historien om de gamle danske kroer. Det har været spændende at læse og høre om, hvordan det var på kroerne tidligere, og den stemning og ånd kan jeg rigtig godt tænke mig, at vi får her på kroen her i Thyregod. Det skal være den gode gamle hyggelige krostemning, hvor folk kan mødes og have det godt og rart sammen i hyggelige rammer. Her kan man droppe ind til en fyraftensøl, få et slag løgn med makkeren og generelt bare hygge sig med noget god kromad og få en god snak her over bardisken, siger Nijazi. 

Han har ikke tænkt sig at åbne op for takeaway, da han føler, det er vigtigt, at folk bliver på kroen og spiser deres mad og hygger sig her. Det er meningen, at der skal være åbent i restauranten fra torsdag til og med søndag fra klokken 12.00, i hvert fald ind til videre.  

Vil være en central del af bylivet 

Derudover er vi jo stadig klar til at stå for julefrokoster, fødselsdagsfester osv. Her på kroen, og jeg kan da også fortælle, at de første bestillinger i restauranten er tikket ind. Nu har vi fået ansat en god kok, vi har også en køkkenhjælp/serveringsdame, ligesom jeg selv også er med i det daglige arbejde her på kroen. Men på sigt bliver vi sikkert nødt til at ansatte flere folk, hvis det fortsætter i samme stil som i søndags. Nu må vi se, hvad der sker, og hvordan det udvikler sig, siger Nijazi.  

For ham, der kommer med en del erfaring fra byggebranchen og rengøringsbranchen, er krodrift noget helt nyt, men det er hans håb, at Thyregod vil tage kroen til sig som byens nye samlingssted, og at genåbningen af restauranten kan være med til at skabe noget liv i byen.  

- Vi vil også afholde musikaftner med live musik og afholde andre fester for byens borgere. Vi var også rigtig meget med til Thyregoddagene, hvor der skete en masse her i og omkring kroen. Det var rigtig sjovt at være en del af. Og det er det, jeg mener, når jeg siger, at vi rigtig gerne vil være en vigtig del af bylivet – og at vi vil give kroen tilbage til byen, pointerer Nijazi