Folk fra hele landet var i Filskov i weekenden: Den lokale fodboldgolfklub var vært ved DM i hulspil 

Knap 80 deltagere fra alle dele af Danmark havde i weekenden fundet vej til et af Danmarks smukkeste fodboldgolfanlæg ved den gamle hæderkronede kro i Filskov. Anledningen var DM i hulspil i fodboldgolf, som blev afviklet i perfekt fodboldgolfvejr. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FILSKOV: Der var godt gang i den på det fine fodboldgolfanlæg i Filskov lørdag og søndag i den forløbne weekend, hvor Filskov Fodboldgolf lagde faciliteter til DM i hulspil i fodboldgolf for seniorspillere. 

Rigtig god timing i forhold til vejret, der i den grad spillede fint med, da de 77 deltagere tørnede ud på det velrenommerede anlæg. Vores LokalAvis’ udsendte sportsreporter snakkede med Lars Thomsen, der er kasserer i bestyrelsen i Filskov Fodboldgolf. Han var naturligvis også selv på deltagerlisten, blandt andet sammen med sin doublemakker Tommy Christensen, der er formand for bestyrelsen. 

-Der er tilmeldt 77 deltagere til DM i hulspil, og de kommer både fra lokalområdet og det meste af landet. Vi har spillere fra for eksempel Nordsjælland, Nordjylland, Varde og Bramdrupdam, Herning osv, fortæller Lars, der ydermere kan oplyse, at klubben selv stiller med 8-10 spillere. 

3 lokale unge ind som ‘vikarer’ 

Hulspil er et format, hvor man spiller en mod en, og på hvert golfhul ser man, hvem der vinder hullet eller deler. Man spiller 18 huller mod sin modstander, eller til den ene spiller har vundet. Vinderen går videre til en knockoutturnering, og taberen er ude af turneringen. 

-VI har fået nogle afbud ind, men her kunne nogle fa vores lokale unge spillere gå ind og tage over. Så både Noah og Hjalte kom på banen, ligesom Mathilde også kom med, så kabalen kunne gå op. Om lørdagen har vi spillet double, og her i dag søndag er det så single, der er på programmet. Der er anden gang, at Filskov Fodboldgolf arrangerer DM i hulspil, og der er fri tilmelding til sådan et DM. Man kan søge om at blive arrangør hos DFGF (Dansk Fodboldgolf Forening), og her faldt valget så på os, oplyser Lars Thomsen. 

Lars Thomsen er kasserer i bestyrelsen i Filskov Fodboldgolf - og han er også selv aktiv deltager ved DM i hulspil. Foto: Jim Hoff

Har to forskellige baner 

Han fortæller, at klubben flere gange har arrangeret Filskov Open og Danish Open, og anlægget i Filskov har et godt ry og er kendt for sine fine baner.  

-Folk vil gerne spille her. Vi har to forskellige baner, 1 lang bane med en masse muligheder for lange spark, og en bane med forhindringer. Vi har baner til både de mere professionelle og til hr. og fru Jensen, og børn kan også sagtens være med her. 

Her kommer et par af de gæve fodboldspillere fra Nordsjælland lige forbi og bakker Lars op.  

-Det er virkelig et fedt sted her i Filskov. Fantastiske baner og så er folk her både gæstfrie og meget venlige. Vi får altid en superfin modtagelse, når vi er her for at spille fodboldgolf, siger Nikolaj Krag, der blandt andet er europamester i double. 

Fin og sjov opgave at være DM-vært 

Det er som sagt Filskov Fodboldgolf, der lægger faciliteter og baner til ved DM i hulspil, mens det er DFGF, der står for programmet. Den lokale klub stiller med en hel del frivillige, der sammen løfter opgaven. 

-Der er en del praktiske opgaver, der skal klares ved sådan et DM. Bestyrelsen har sørget for at banen står knivskarp, mens Louise Bredvig Sandfeld står for maden. Det er en rigtig fin og sjov opgave at står for et DM. Det er en af de største turneringer, og i år er vi tæt på at have fordoblet deltagerantallet i forhold til sidste gang, vi afholdt DM i hulspil.  

-Og med så flot en opbakning, er der jo kun endnu sjovere. Generelt har vi altid stor tilslutning fra nær og fjern til vores stævner her i Filskov, og det er med til at skabe liv og god stemning. Folk får nogle gode snakke, og der er masser af fin ping-pong og god værkstedshumor klubberne imellem, siger Lars.  

Det er med at holde tungen lige mellem ørerne, når det store traktordæk skal passeres. Her lykkes det til perfektion. Foto: Jim Hoff

Stærkt samarbejde med skoler i Grindsted 

Han er helt sikker på, at Filskov Fodboldgolf er med til at sætte Filskov positivt på landkortet, og man har også åbnet op for et nyt tiltag, der appellerer til unge, der kan være ramt af forskellige udfordringer.  

-Vi har indledt et samarbejde med skolerne i Grindsted, hvor vi hen over foråret har haft 80 udfordrede unge herude at spille fodboldgolf. Vi har så haft en professionel fodboldgolfer til at holde oplæg og vise de unge en masse tricks. Vi slutter af med en pølse og en vand, og alt i alt har det her bare været en succeshistorie og de her tiltag her været med til at sprede budskabet om fodbold i skolemiljøet. 

-Fodboldgolf er jo en individuel sport, hvor der også er mulighed for gode fællesskaber - og sporten passer fint til folk/unge, der måske ikke kan se sig selv i en holdsport. Her er der højt til loftet, og masser af luft og plads til at man kan være sig selv og få ro i hovedet, hvis man ønsker det, pointerer Lars Thomsen. 

Billeder