En hjælpsom og alvidende ener: Ida har 40-års jubilæum ved Give El 

Det er nærmest højsæson for bemærkelsesværdige jubilæer i Gives butiksliv i disse uger. Efter at Give El har kunnet fejre 50-års jubilæum som butik, er det nu en af butikkens ansatte, Ida Hauge, der 1. oktober kan lade sig fejre efter 40 år på kontoret og i butikken. En virkelig højt værdsat medarbejder, der har formået at binde fortid og nutid flot sammen.

Af Ulla Kristensen og Jim Hoff

DET GODE BUTIKSLIV: Det er et bemærkelsesværdigt jubilæum, som Give El kan fejre den 1. oktober 2024. Her hejser man flagene i butikken for Ida Hauge, som denne dag kan sætte hele 40 lys i jubilæumslagkagen.

Ida startede tilbage i 1984 ved Ellen og Børge Westergaard, de daværende indehavere af Give El, og hun har så trofast holdt ved i fire årtier til stor glæde for såvel de første indehave som de nuværende, Ulla og Bo Kristensen, der sagt med glimt i øjet ’fik Ida med i handlen’, da de i 2008 overtog Give El efter Børge og Ellen Westergaard. 

Ida er gift med Kurt, de bor i Vonge, og de elsker deres store og imponerede have, som de begge går meget op i. De har schæferhunden Bibi, og Ida nyder også at spille badminton i vinterhalvåret. 

Fra walkie talkie til smartphone

I det daglige er det Idas primære job at sørge for kontorarbejdet - alt fra bogholderi, lave løn og fakturerer.

-Der er sket meget med udviklingen siden Ida startede tilbage i 1984 Dengang var det jo med kaldeanlæg/walkie talkie, hvis hun skulle have fat i en af elektrikerne. I dag bruger vi jo telefonerne helt vildt meget, og vi er jo "lost", hvis man ved en fejl har glemt den hjemme. Det er jo vores lille computer i dag, alle arbejdssedlerne man førhen skrev i hånden ligger jo elektronisk på telefonen nu, fortæller Ulla Kristensen, der har haft et godt og tæt samarbejde inde i førerbunkeren (læs:på kontoret) med Ida i 16 år. 

Hjælpsom og alvidende

Derfor ved Ulla da også nogen, hvor stor betydning den vellidte 40-års jubilar har for butikken og kollegerne.

-Ida er en meget vellidt ansat/kollega og vi ved alle sammen at har vi behov for hjælp så kan vi bare gå til hende - hun hjælper altid. Jeg bruger Ida, hvis der kommer en kunde ind med for eksempel en lampe eller andet af ældre dato, som mangler en reservedel. Her ved Ida lige præcis hvilken del, der skal bruges, og om vi eventuelt kunne have den på vores lager.

-Nu overtog vi jo butikken tilbage i 2008, og når en virksomhed har eksisteret i så mange år, så kan der godt ligge og putte sig en dims et sted. Ida ved lige, hvor det er - sagt med et smil og glimt i øjet. Vi er utrolig glade og stolte over at have en som Ida ansat. Hun er simpelthen en  ener, lyder den flotte udgangsbøn fra Ulla Kristensen.